Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zu & Spaceways Inc.

Frijazz som blir bedre jo mindre fri den låter.

CD: Zu er en italiensk frijazztrio (barytonsaksofon, bass, trommer) mens Spaceways Inc. er avant-Chicagos allestedsnærværende saksofonist Ken Vandermark i lag med radarparet Nate McBride (bass) og Hamid Drake (trommer). På første del av plata spiller Zu og Vandermark originalmateriale kreditert kvartetten, mens annen og beste halvdel er låter av Parliament, Art Ensemble of Chicago og Sun Ra for full, upolert sekstett.

Zu/Vandermark-møtet fortoner seg som en tungsindig og påståelig affære, en musikkokse som blir stående og skrape med foten uten å komme seg fri. Så fort de to trommeslagerne slår opp til fellesdelen tar imidlertid tingene en vending til det bedre, selv om rytmer og riff nå blir helt annerledes underlagt et fast og ikke så reint lite funky regime. Spesielt epokegjørende blir det aldri, men i det minste ganske morsomt innimellom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media