HOCKEY OG AMERICANA: JD & The Straight Shot - med Jim Dolan i front - på den akustiske scenen på Notodden i kveld. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
HOCKEY OG AMERICANA: JD & The Straight Shot - med Jim Dolan i front - på den akustiske scenen på Notodden i kveld. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / DagbladetVis mer

Zucca tok med kjæresten for å se sjefen spille

New York Rangers-sjefen Jim Dolan på Notodden Blues Festival.

NOTODDEN (Dagbladet): En av de billigste artistene for festivalen er Jim Dolan og hans band The Straight Shot, men de er også musikerne med det største sikkerhetsopplegget - og det mest eksklusive publikummet.

Zucca var publikummer I skyggen fra teltduken over miksepulten på utescenen Folk & Blues Stage står en ferierende New York Rangers-spiller Mats Zuccarello Aasen (27), som har tatt med kjæresten Nina for å høre sjefen spille på festivalen. Ikke langt unna står Robert Plant, som i kveld spiller med sitt band The Sensational Space Shifters i det store bluesteltet.

Jim Dolan og Plant er venner, og bassisten i bandet, Byron House, har spilt i Plants Band Of Joy. Så han var ikke overrasket over at han dukket opp.

- Vi kjøpte en drink til Plant og bandet hans på hotellet i går, sier Dolan og flirer.

- Nå tror jeg vi skal kjøpe en til, sier Dolan - som selvfølgelig var på plass i teltet for å høre Plant i kveld.

16 år James Dolan, eller Jim som han foretrekker når han er artist, plukket opp gitaren første gang som 16-åring etter å ha hørt albumet «At Fillmore East» med The Allmann Brothers Band (1971), og har spilt siden da. Andre inspirasjonskilder er The Beatles, Crosby Stills, Nash & Young, Little Feat, The Band og Creedence Clearwater Revival.

- Jeg startet college og prøvde å studere musikk, men så gikk jeg over til business og kommunikasjon, sier Dolan, som eier et av USAs største kabel -tv-selskaper, Cablevision Systems Corporation. Ved siden av hockeyklubben New York Rangers eier han basketballklubben New York Knicks, og han er styreleder i sports-og underhodningsgiganten Madison Square Garden Company, som innbefatter underholdningsarenaene Madison Square Garden, Beacon Theater og Radio City Music Hall.

Han er god for milliarder. 

Jeg har en annen jobb som gir meg det jeg trenger, sier Dolan tørt.

Privatfly Og helst vil han spille musikk.

Dolan hadde hørt om Notodden Blues Festival, og fortalte festivalen at han ønsket å spille. De kom inn med privatfly og dekker alle utgifter til reise og opphold sjøl. En stor bandbuss er «varmestue». Og honorarkravet er lavt.

Festivalsjef Jostein Forsberg sa ikke nei til det, og booket gladelig bandet inn i dag og tidlig i morgen kveld.

- Bra publikum Dolan & Co. har først og fremst reist til Europa for å teste ut om folk er klare for musikken hans, og så langt er de imponert.

- Folk er veldig mottakelige. Det har vært fantastisk over alt. Jeg er overrasket over hvor godt publikum tar imot vår musikk, sier Dolan, som spiller folk-country og americana. Bandet skriver låtene sammen, men gjør også en del coverlåter. It's A Beautiful Days klassiske «White Bird» fra 1969 ble nydelig framført av Dolan og felespiller Erin Slaver.

- Vi startet riktignok som bluesband i 2003, men etter å ha gjort en del promojobber for radiostasjoner akustisk - fordi vi ikke vlle dra på alle instrumentene - fant vi ut av vi ville bytte til denne stilen, sier Dolan, som har varmet opp for både Eagles og The Allmann Brothers Band. Han eier selskapet som styrer Eagles, og Allman Bros. har i en årrekke hatt hele konsertrekker på hans Beacon Theatre.

PÅ KONSERT: Matz Zuccarello Aasen og kjæresten Nina. Det ble et møte i bandbussen også. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
PÅ KONSERT: Matz Zuccarello Aasen og kjæresten Nina. Det ble et møte i bandbussen også. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer

Han eier selskapet som styrer Eagles, og Allmann Brothers har hvert år hatt hele konsertrekker på hans Beacon Theatre.

Men Dolan er en mann for både små og store scener.

- Det er et publikum som dette på Notodden vi er ute etter, og vi kommer tilbake neste vår og sommer, sier Dolan.

Nytt album JD & The Straight Shot kommer med et nytt album i september. Et par av låtene ble testet ut foran et lyttende publikum i solsteika på den kanskje hyggeligste av festivalens scener. En av dem, «Better Find A Church», er produsert av Rodney Crowell.

Gruppas forrige album var produsert av Eagles-gitarist Joe Walsh.

- Og hva synes Zucca om sjefens musikk?

- Jeg synes det er bra. Det fenger, dette, sier han før han omringes av godt voksne hockeyfans og sniker seg unna.

I BANDBUSSEN: JD & The Straight Shots i bandbussen: Mark Copely (f.v.), Byron House, Erin Slaver, Aidan Dolan og Jim Dolan. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
I BANDBUSSEN: JD & The Straight Shots i bandbussen: Mark Copely (f.v.), Byron House, Erin Slaver, Aidan Dolan og Jim Dolan. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer