Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zuckerbergs bokklubb flopper

Inviterte til nettmøte med forfatter, men få deltok.

TØFF START Mark Zuckerbergs bokklubb var spådd til å bli en av verdens største. Men interessen ser ut til å dabbe av. Foto: Scanpix
TØFF START Mark Zuckerbergs bokklubb var spådd til å bli en av verdens største. Men interessen ser ut til å dabbe av. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Da Mark Zuckerberg lanserte sin nye bokklubb på Facebook forrige uke, spådde time.com at den kunne bli verdens største. Facebook-gründeren inviterte nemlig sine 30 millioner følgere til å delta. Og interessen var så stor at salget av den første boka, «The End of Power» av Moisés Naím, økte drastisk. I tillegg havnet den på Amazons bestselgerliste. Der ser den imidlertid ikke ut til å ligge lenger.

I skrivende stund har over 250 000 personer likt Facebook-siden «A Year of Books», hvor Zuckerberg deler hvilke bøker han leser. Men det kan se ut til at interessen har dabbet litt av.

Nylig inviterte Zuckerberg til nettmøte med forfatter Naím for å diskutere boka, men få deltok, skriver The Washington Post.

Spørrerunden er likt av drøye 1 300 personer, og kommentarene endte på 151 i antall.

Hadde ikke lest boka Til tross for at Zuckerberg oppfordret alle til å komme med spørsmål som var relevant til boka, var det mange som spurte om andre ting. Noen innrømmet også at de ikke hadde lest den.

Zuckerberg skrev i et innlegg at han skulle lese en ny bok annenhver uke. En klager også over for kort tid til å lese bøkene, og la ved et bilde av hunden sin ikledd en hvit kjole.

«Jeg bor i en liten by, og har hatt trøbbel med å få tak i boka. Gi oss en uke på å finne den, og to uker til å lese den», skriver vedkommende.

«Noen som har en lenke til gratis PDF», spør en annen.

Det er også en som irriterer seg over at spørrerunden ikke dukket opp i feeden før to timer etter den var startet.

Takket hverandre Men det var også en del spørsmål relatert til boka, som forfatteren gladelig svarte på. Også Zuckerberg deltok i spørrerunden. Han skrøt av Naíms bok.

«Forresten, takk for at du tar deg tid til dette. Jeg likte virkelig boka. Det var en fantastisk start på et nytt år!»

Forfatteren viste sin takknemlighet ved å svare følgende:

«Takk igjen, Mark. Takket være deg ble det en fantastisk start på det nye året for meg også!»

Rektor ved Høyskolen Campus Kristiania, Trond Blindheim, har uttalt til Dagbladet at Facebook-gründeren har stor innflytelse på folk, også i dette tilfellet.

- En anbefaling fra ham er langt mer virkningsfull enn om den kom fra en forlagskonsulent eller bokanmelder. Slik er det med alle produkter.

Så gjenstår det å se hvordan interessen vil være rundt neste bok som anbefales av Zuckerberg. Den skal etter planen offentliggjøres neste uke.

Les at Mark Zuckerberg investerte i droneselskap
Les også hvor mange millioner Facebook-gründeren tjener hver dag

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media