Zuma

Kitschete popzynth-duo med hit-tekke.

På coveret til debutalbumet «Juno» bikker Zumas homoerotiske flørt over i det parodiske. De to bandmedlemmene som leier hverandre mot en rosa himmel, ser påtatte og tilbakestående ut snarere enn frigjorte og imagesmarte.

Med unntak av enkelte kitschtendenser, befinner Zuma seg musikalsk sett på et helt annet nivå. Med røtter i 80-tallets synthpopscene viser de en sjelden dedikasjon til listepop, slik den ble laget midt på 80-tallet. På tross av hva de måtte si, har Alexander Stenerud og Henrik Njaa hørt mye på band som Pet Shop Boys, Alphaville og ikke minst a-ha. Steneruds dramafylte vokal kan både her og der minne om Morten Harket. Men på tross av en viss nostalgifølelse og kraftige lån fra den gang, er Zuma en sjelden blomst i 2001.

De har allerede etablert seg på norsk radio med singlene «The Tram» og «Pearl». På plata har de utvilsomt to nye hits i «Through The Blue» og «Tie You Down», låter som beviser at et alvorlig og hengivent forhold til popmusikk helt fint lar seg kombinere med innsmigrende og uanstrengte hits.