Zwart glemte a-ha

Skandalen var nær. Natt til onsdag kom Harald Zwart på at ingen hadde invitert a-ha til verdenspremieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

a-ha har lagets filmens hovedmelodi, «Velvet», i tillegg til at Zwart laget låtas musikkvideo. De tre bandmedlemmene burde dermed vært selvskrevne gjester til Zwarts filmpremiere.

Men det husket ikke Zwart på før onsdags natt. Da kastet han seg over telefonrøret og ringte til Morten Harket for å invitere dem, skriver Fredriksstad Blad.

Utsatte filmen

Morten Harket og Magne Furuholmen satte seg på første fly til London. Flyet rakk imidlertid ikke fram til planlagt start på filmen. Men Zwart tok ansvar.

- Jeg lover å ikke begynne filmen før dere er kommet, sa Zwart på telefon fra sitt hotellrom samtidig med at han ble intervjuet av Fredriksstad Blad.

Zwart utsatte premieren en time, og to motorsykler stod klare for å hente de to a-ha-gutta på Heathrow. Dermed nådde Harket og Furuholmen kjendispremieren.

Hvem?

Ikke alle brød seg like mye om at a-ha-gutta kom tidsnok til filmvisningen: Utenfor kinoen hørte Fredrikstad Blads utsendte følgende dialog mellom to sikkerhetsvakter som så Harket og Furuholmen ankomme:

«Who are those guys?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer