Zwart har lagd drømmefilmen

Allerede før dagens USA-premiere på Harald Zwarts nye film, «Agent Cody Banks», snakker filmselskapet om en oppfølger.

LOS ANGELES (Dagbladet): Zwart har sagt ja til å regissere enda en ny James Bond-inspirert film for barn og unge. - Men alt avhenger jo av hvordan denne filmen blir mottatt av publikum. Jeg har selvsagt noen ideer til en oppfølger, men jeg prøver å ikke ta noe på forskudd, understreker Harald Zwart.

Han er spent foran Hollywood-premieren, men enda mer spent foran den store lanseringen over hele USA førstkommende fredag.

- Neste helg skal jeg snike meg inn på forskjellige kinoer i Los Angeles og sjekke responsen. Nå får det stå sin prøve, fortsetter Fredrikstad-regissøren, som prøver å ikke tenke på om kritikerne liker filmen.

- Jeg håper bare anmelderne skjønner at dette er en actionkomedie for barn og unge, sier Zwart.

- Drømmefilmen

Ifølge filmselskapet MGM vil «Agent Cody Banks», som kostet 28 millioner dollar, eller vel 200 millioner kroner, åpne på hele 3000 kinosaler i USA neste fredag. Filmen ble spilt inn på bare 52 dager i Vancouver i fjor sommer, og er blitt kraftig markedsført de siste dagene. Den er forventet å være blant de mest sette filmene i USA neste helg.

Dagbladet har sett filmen om tenåringen Cody, som tilsynelatende har et normalt liv - inntil han blir kalt inn som CIAs hemmelige agent og får et oppdrag i beste James Bond-stil. Basert på reaksjonene i kinosalen er det ingen tvil: Actionkomedien, med en liten innlagt romanse, fungerer for sitt kjernepublikum.

- Med «Tilbake til fremtiden» som favorittfilm, er dette filmen jeg alltid har drømt om å lage. Jeg visste hvordan jeg skulle lage den, og jeg fikk overbevist filmselskapet om at jeg var rette mannen i løpet av ei uke. Jeg rullet ut alle ideene, referansene - og hvordan jeg ville videreutvikle manuset, sier Zwart.

Barnestjerner

Hovedrolleinnehaverne Frankie Muniz (17) og Hilary Duff (15) er to relativt ukjente unge skuespillere i Norge, men de er store stjerner i USA. Muniz har gjort stor suksess i tv-serien «Malcolm In The Middle». Begge skuespillerne blir karakterisert som talenter filmpublikummet bør følge ekstra godt de nærmeste åra.

- For unge i USA er disse to skuespillerne som Julia Roberts og Tom Cruise i en og samme film. Jeg er glad jeg ikke visste hvor store de var før vi hadde begynt filminnspillingen, sier Zwart.

Nordmannen får bare skryt fra skuespillerne.

- Vi er med på en oppfølger så lenge Harald regisserer, sier de to unge skuespillerne.

«Agent Cody Banks» får trolig norgespremiere tidligst til sommeren.

PREMIEREKLAR IGJEN: Harald Zwart virker avslappet foran dagens Hollywood-premiere på hans nye film «Agent Cody Banks» med barnestjernene Frankie Muniz (17) og Hilary Duff (15) i hovedrollene. - Nå får det stå sin prøve. Det er ikke noe mer jeg kan gjøre, sier Zwart til Dagbladet.