Zwart humor om drømmekvinnen

Godt håndtert komikk om drømmer og begjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Harald Zwart bruker damas øyne og øvrige framtoning for alt yppig den er verdt i «One Night At McCool\'s» - helt bevisst, sensuelt og humoristisk. Sånn må det være, så lenge hele poenget er hennes forheksende virkning på Matt Dillon, Paul Reiser og John Goodman. Så har vi Michael Douglas med verdens verste sveis, leiemorder med sin egen agenda - i likhet med Tylers Jewel.

Hun er en kvinne drevet av sin hang til et komfortabelt liv i et pent hjem med DVD-spiller og andre forbruksgoder man nå skal ha, men mennene former henne i sitt bilde. For Dillons Randy er hun en sexy og perfekt hjemmeværende kone, for Reisers Carl en rå sexgudinne, og for politimannen Dehling (Goodman) en ren engel.

Gode dialoger

Hver og en av herrene forteller sin historie til personer med vekslende interesse for deres lidelser. «One Night...» handler mer enn noe om hvordan godtfolk generelt og menn spesielt ser hva de vil og trenger å se, et tema både Zwart og de involverte turnerer godt.

En rekke historielinjer snor seg altså ut fra samme utgangspunkt, et mord i baren McCool\'s. Et nokså intrikat flettverk skal sys sammen, en prøve regissøren definitivt består, riktignok på bekostning av vår interesse for personene - de kommer litt i bakgrunnen for et vell av vrier. Samtidig byr manus på nok av gode dialoger og vittige replikker til å holde humøret oppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer