Zwart humor om drømmekvinnen

Godt håndtert komikk om drømmer og begjær.

Harald Zwart bruker damas øyne og øvrige framtoning for alt yppig den er verdt i «One Night At McCool\'s» - helt bevisst, sensuelt og humoristisk. Sånn må det være, så lenge hele poenget er hennes forheksende virkning på Matt Dillon, Paul Reiser og John Goodman. Så har vi Michael Douglas med verdens verste sveis, leiemorder med sin egen agenda - i likhet med Tylers Jewel.

Hun er en kvinne drevet av sin hang til et komfortabelt liv i et pent hjem med DVD-spiller og andre forbruksgoder man nå skal ha, men mennene former henne i sitt bilde. For Dillons Randy er hun en sexy og perfekt hjemmeværende kone, for Reisers Carl en rå sexgudinne, og for politimannen Dehling (Goodman) en ren engel.

Gode dialoger

Hver og en av herrene forteller sin historie til personer med vekslende interesse for deres lidelser. «One Night...» handler mer enn noe om hvordan godtfolk generelt og menn spesielt ser hva de vil og trenger å se, et tema både Zwart og de involverte turnerer godt.

En rekke historielinjer snor seg altså ut fra samme utgangspunkt, et mord i baren McCool\'s. Et nokså intrikat flettverk skal sys sammen, en prøve regissøren definitivt består, riktignok på bekostning av vår interesse for personene - de kommer litt i bakgrunnen for et vell av vrier. Samtidig byr manus på nok av gode dialoger og vittige replikker til å holde humøret oppe.

Dustehue

Selv om Tyler har åpenbare fortrinn og komisk kompetanse som manipulator, har gutta likevel mer å gå på i sine roller. Dillon har f.eks. som vanlig et godt tak på sitt dustehue, mens det alltid er morsomt å se sjarmørtyper som Douglas være riktig utiltalende.

Fra «Hamilton» vet vi dessuten at Zwart ikke går av veien for litt saftig vold. Ikke her heller, og i sammenhengen fungerer det til dels greit. Han burde likevel vurdere dette virkemiddelet. Er det så innmari gøyalt at en av de involverte tas unødig brutalt av dage på slutten?

Vår mann i Hollywood har blikk og teft for både komikk og thrillere. «McCool\'s» er forhåpentlig bare en god start på en lang karriere.