Zwart humor

Märtha Louise og Åsne Seierstad skal spille teater sammen under streng regi av Harald Zwarts gamle kompis Eugene Lazarev.

I går ettermiddag møtte plutselig Åsne Seierstad, Märtha Louise og flere andre fra kretsen rundt arrangørene opp til casting for teaterstykkene «Bjørnen» og «Frieriet» av Anton Tsjekhov.

Nå må de sette i gang og øve på spreng, for allerede søndag skal teaterstykkene vises fram på Føling i fjæra-festivalen .

-  Naturtalenter

Åsne skal spille en ung enke som leter etter en mann i «Bjørnen», og Märtha skal spille en ung kvinne som har mistet alt håp om å finne seg en mann i «Frieriet».

-  Jeg ble veldig overrasket, sier Eugene Lazarev på sin avslepne engelsk-russiske aksent. Han er regissør for teaterstykket, og hadde ikke ventet å se verken Seierstad eller Märtha på castingen. Det som skulle være en liten, rolig audition, utviklet seg nemlig til å bli et leven uten like med blant andre kunstneren og musikeren Jono El Grande til stede.

-  Alle var så interesserte og dedikerte, skryter Lazarev.

Lazarev er selv en ringrev i skuespillerbransjen. Han spilte blant annet generalen i Hamilton-filmen som Harald Zwart regisserte, og har siden vært en god venn av både Harald Zwart og kona Veslemøy. Og teaterregissøren er ikke i tvil om at både Åsne og Märtha er naturtalenter.

-  Noen trenger ikke å være profesjonelle skuespillere for å være gode på scenen. Det tror jeg spesielt gjelder for kvinner, de har en naturlig utstråling. Og både Märtha og Åsne er sånne kvinner, sier Lazarev innsmigrende.

 MESTERMØTE: Harald Zwart, her med sønnen Sander, har invitert sin gamle kompis Eugene Lazarev, som spilte generalen i Hamilton-filmen hans. Han skal få jobben med å regissere Märtha og Åsne. Foto: John Terje Pedersen
MESTERMØTE: Harald Zwart, her med sønnen Sander, har invitert sin gamle kompis Eugene Lazarev, som spilte generalen i Hamilton-filmen hans. Han skal få jobben med å regissere Märtha og Åsne. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

-  Må passe kona

-  Regissøren var veldig bestemt og visste hva han ville, men jeg har vært i Russland og møtt verre typer før, sier Seierstad.

Hun sier det ikke var planlagt at hun skulle være med på scenen.

-  Jeg gjør dette for å støtte opp under festivalen, sier Åsne.

Ari er ikke det minste overrasket over at Lazarev begrunner skuespillerernes talent ut ifra kjønn. Etter konserten med Unni Wilhelmsen annonserte nemlig regissøren fra scenen hva han var på jakt etter.

-  Du hørte hva han sa da? «I want a 27-year-old widow.» Han er en skikkelig «womaniser», vøtt. Men han har jo pondus til det også. Bare se på ham - han er en russisk bjørn, sier Ari.

-  Du må passe på kona di?-  Ja, må kanskje det, innrømmer Ari Behn.

SKAL SPILLE TEATER: Märtha Louise og Åsne Seierstad.