Zwart krydder og vakker komet

Harald Zwart hyrer Miss Univers og Baby-Spice til Pink Panther 2

(Dagbladet.no): Filmregissør Harald Zwart er i gang med forberedelsene for sitt neste Hollywood-oppdrag.

Innspillingen av Pink Panther 2, med komikeren Steve Martin i hovedrollen som inspektør Jacques Clouseau, starter i Paris om vel en måned.

Karate-Spice

Rollelisten er i ferd med å fylles og Harald Zwart, som er kjent for å tenke litt utradisjonelt når det gjelder rollebesetning har fått ja fra Emma Bunton og Jennifer Hawkins.

Førstnevnte er kanskje best kjent som Baby-Spice fra popgruppen Spice Girls som herjet hitlistene på 90-tallet. 31-åringen har litt filmerfaring fra tidligere, blant fra filmene Spice Girls (97) og Yes You Can, samt noen små roller i den britiske såpeseriene EastEnders og politiserien The Bill.

Hva folk kanskje ikke vet, og som kan komme godt med i Pink Panther 2, er Emma Buntons karateferdigheter.

Hennes mor er karateinstruktør, og selv har Bunton blått belte i sporten. Er det en ting Pink Panther er kjent for, så er det nettopp asiatisk kampsport, om enn mer av det morsomme slaget.

Satser på en miss

BLIKKFANG: I den forrige Rosa Panteren-filmen spilte artisten Beyonce hovedrollen. Jennifer Hawkins (bildet) ble Miss Univers i 2004 og var tiltenkt hovedrollen denne gang. På grunn av mange modelloppdrag måtte hun takke nei, men hun skal likevel ha en liten rolle i filmen til Harald Zwart. Foto: DARREN DECKER/AFP/SCANPIX
BLIKKFANG: I den forrige Rosa Panteren-filmen spilte artisten Beyonce hovedrollen. Jennifer Hawkins (bildet) ble Miss Univers i 2004 og var tiltenkt hovedrollen denne gang. På grunn av mange modelloppdrag måtte hun takke nei, men hun skal likevel ha en liten rolle i filmen til Harald Zwart. Foto: DARREN DECKER/AFP/SCANPIX Vis mer

Jennifer Hawkins er mer ukjent for oss nordmenn. Hun er fra Australia og ble kåret til Miss Univers i 2004. Dette er samme tittel Mona Grudt fikk i 1990.

Hawkins har ingen skuespillererfaring på det store lerrete, men hun er ofte på skjermen i andre sammenhenger og er kameravant.

Hun var egentlig tiltenkt den kvinnelige hovedrollen, men ifølge The Sunday Telegraph måtte hun takke nei på grunn av en allerede velfylt avtalebok i høst.

Nå skal den bildeskjønne damen ha en mindre rolle.

Spilles inn i Paris

Det er satt av fem måneder til produksjonen av Pink Panther 2. Først skal filmteamet til Harald Zwart oppholde seg i Paris i to måneder, før det setter kursen mot USA og Boston for ytterligere tre måneder med innspilling.

Ifølge australske The Sunday Telegraph vil inspektør Clouseau lede en delegasjon av europeiske politietterforskere som er like klumsete og inkompetente som ham selv.

Filmen vil ha premiere en gang i første halvår neste år.

SAMLER KJENTFOLK IGJEN: Harald Zwart har snakketøyet i orden og overtaler store og små stjerner til å delta i filmene sine. I Hamilton fikk han Star Wars-stjernen Mark Hamill til å delta. Tidligere i år dukket han opp med Don Johnson i Fredrikstad og han fikk Chelsea-trener Jose Mourinho til å delta i Lange Flate Ballær.
BLÅTT BELTE: Emma Bunton skal ha blått belte i karate, noe som kan komme godt med når hun skal spille i oppfølgeren til Rosa Panteren med Steve Martin i hovedrollen.