Zwart på rødt

Filmkjendisene var på plass da regissør Harald Zwart i natt hadde USA-premiere på sin nye film på ekte Hollywood-vis.

LOS ANGELES (Dagbladet): Med i følget var blant andre Haralds bror og Namsos-musikeren Askil Holm, og på den røde løperen spankulerte Hollywood-stjerner som Jon Voight og David Hasselhoff.

Hovedrolleinnehaver Frankie Muniz tror filmen vil spille inn 30 millioner dollar neste helg.

- Dette er jo bare helt vilt, lo Muniz etter at han kom ut av limousinen til blitz-stormen på den røde løperen mens fansen skrek at han var verdens søteste og ville ha autografer. I natt norsk tid hadde «Agent Cody Banks» premiere i Westwood i Los Angeles, der Harald Zwart var på plass sammen med tenåringsstjernene Frankie Muniz og Hilary Duff. Modellskuespilleren Angie Harmon kastet også glans over premieren sammen med sin mann Jason Sehorn, som spiller for fotballaget NY Giants. Skuespilleren Jon Voight, Baywatch-stjernen David Hasselhoff og komikeren George Lopez hadde tatt med seg familie og venner.

Hasselhoff kom med hånda gipset etter at han og kone veltet på motorsykkel nylig.

- Det står bra til med oss nå, forsikret Hasselhoff.

Både Madonnas produksjonsselskap Maverick Films og Jason «Seinfeld» Alexander har vært innvolvert i produksjonen av filmen, men ingen av de to stjernene var på den røde løperen foran Mann Theater ved midnatt norsk tid i natt.

«Fantastisk år»

Og midt oppe i kaoset sto også den 22 år gamle namsosingen Askil Holm, som har fått plass på soundtracket til «Agent Cody Banks» med låta «Seven Days In The Sun». I går, nøyaktig ett år siden Holm ble oppdaget på bransjetreffet Bylarm, steg han ut av limousinen i Hollywood sammen med Zwart.

- Det har vært et fantastisk år, hvor mye har gått min vei. Hvem hadde trodd jeg skulle stå her for ett år siden? sier Holm, som kommer ut med sitt debutalbum «Daydream Reciver» 17. mars.

- Jeg var ikke i tvil om at jeg ville ha med Askil i denne filmen. Jeg har som mål å ha med én norsk artist eller skuespiller i mine filmer, sier Zwart.

«Underholdende»

De første anmeldelsene av filmen, som har premiere kommende fredag i USA, er allerede kommet. Bransjebibelen Variety skryter av Harald Zwarts film, og mener til og med han har noe å lære filmfolkene som de siste årene har stått bak James Bond-filmene. Variety synes filmen er underholdende, lærerik og at den tar barn og unge på alvor. The Hollywood Reporter, derimot, synes filmen er uinspirerende og mener Zwart kun pøser på med gamle spionklisjeer.

Begge bladene deler imidlertid oppfatningen at Zwarts film vil bli en kommersiell suksess.

- Jeg bare lener meg til de som synes at de som lager Bond-filmene har noe å lære av meg, sier Zwart, som forsikret at han hadde kjøpt inn nok akevitt til nattas premierefest.

TRØNDER-ROCK: Harald Zwart (i midten) på Hollywood-premieren til sin nye film «Agent Cody Banks» sammen med sin bror (t.v.) og Askil Holm natt til i dag. Zwart vil ha med én norsk artist eller skuespiller i hver film, og denne gang falt valget på Askil Holms «Seven Days In The Sun».