Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zwart trekker seg

Regissør Harald Zwart trekker seg fra oppfølgeren til «Agent Cody Banks». Zwart var ikke fornøyd med budsjettrammene.

LOS ANGELES (Dagbladet): «Agent Cody Banks» har vært en kommersiell suksess i USA, hvor filmen så langt har spilt inn 45 millioner dollar, vel 330 millioner kroner. Men Zwart har bestemt seg for å ikke regissere «Agent Cody Banks 2».

- Ja, jeg trekker meg som regissør på grunn av budsjettmessige uenigheter mellom studioet og meg. Jeg overlater jobben med å lage en oppfølger til noen andre, bekrefter Zwart overfor Dagbladet.

- Best å la være

Innspillingen var bare noen uker unna da uoverensstemmelsene kom opp for ei ukes tid siden.

Budsjettet for «Agent Cody Banks» var på drøye 30 millioner dollar, men filmselskapet hadde lagt opp til et budsjett på vel 26 millioner dollar for oppfølgeren.

I påsken bestemte Zwart seg for å trekke seg fra filmen, men regissøren er ikke bekymret for at det vil skape problemer for hans rykte i Hollywood.

- Det er ikke uvanlig at slikt som dette skjer. Som regissør har jeg ett område å forsvare, nemlig at filmen blir så bra som mulig. Studioet på sin side har naturlig nok økonomiske ting å tenke på, og dersom ikke det kommersielle og det kreative kan møtes, er det fra mitt ståsted best å la det være, fortsetter Zwart, som nå sikter inn mot et par andre jobber i filmbyen.

Tar ferie

- Og så skal jeg ta en velfortjent ferie ispedd jobbing med noen reklamefilmer, sier Zwart. Filmselskapet MGM meldte at de ville ha ham som regissør også for oppfølgeren allerede samme helga som «Agent Cody Banks» med Frankie Muniz i hovedrollen hadde USA-premiere. Muniz vil være med i oppfølgeren. Etter hva Dagbladet kjenner til, skal han allerede ha fått fem millioner dollar for sin medvirking i «Agent Cody Banks 2».

Angie Harmon dropper trolig ut av filmen, siden hun er gravid. Hillary Duff blir heller ikke med, siden den hemmelige unge spionen Cody Banks har nye utfordringer i manuskriptet for oppfølgeren, som etter planen skal spilles inn i London.

«Agent Cody Banks» er på kino i Norge fra og med 4. juli, men selve premieren blir i Zwarts hjemby, Fredrikstad, trolig den 28. juni.

SIER NEI: Den norske Hollywood-regissøren Harald Zwart sier nei til å lage oppfølgeren til «Agent Cody Banks». Innspillingene skulle opprinnelig ha startet om noen uker.<!--/BTEK0-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media