Zwart vurderer «Karate Kid»-endring

Skaper ny bloggstorm.

I NY VERSJON: «Karate Kid» skal spilles inn på nytt, med Harald Zwart ved roret. Det er imidlertid ikke sikkert at tittelen blir den samme.
I NY VERSJON: «Karate Kid» skal spilles inn på nytt, med Harald Zwart ved roret. Det er imidlertid ikke sikkert at tittelen blir den samme.Vis mer

(Dagbladet.no): Harald Zwarts holder for tiden på med å planlegge en slags reinnspilling av «Karate Kid», med Will Smiths sønn Jaden i hovedrollen.

Filmen har allerede fått en del bloggjuling av fans av den originale filmen, som føler av Zwart og Sony Pictures tukler med en klassiker.

Engasjementet rundt filmprosjektet er enda en gang klart, når det ble avslørt at det slett ikke er sikkert filmen blir hetende «Karate Kid».

Fra karate til kung fu?
I et intervju med 3 News i New Zealand fortalte nemlig Jackie Chan, som spiller Mr. Miyagi, nemlig følgende:

- De vil ikke kalle den «Karate Kid» lenger. De vil kalle den «Kung Fu Kid».

Sitatet ble plukket opp flere blogger, blant annet Cinemablend som mente en navneendring ville vært rart med tanke på den sterke merkevaren «Karate Kid» er.

Samtidig ville «Kung Fu Kid» være gode nyheter for alle fans av den originale filmen:

- Da blir det lettere å bare ignorere filmen, og late som om den ikke har noe med originalen med Ralph Macchio å gjøre, skriver den profilerte filmbloggen.

Spilles inn i Kina
Overfor Dagbladet.no presiserer imidlertid Harald Zwart at det ikke er bestemt ennå hva filmen skal hete.

Den avgjørelsen tas av Zwart selv i samarbeid med produsentene og studioet.

Men sitatet fra Chan er ikke tatt helt ut av det blå:

- Kung-Fu kid er arbeidstittel vi bruker i Kina.  Kung-Fu er jo som kjent kinesisk. Karate er japansk, skriver Zwart i en e-post.

Innspillingen av «Karate/Kung Fu Kid» skal foregå i Kina. Manuset er skrevet av Chris Murphy, og skal bare delvis basere seg på filmen fra 1984.

IKKE AVGJORT:< Harald Zwart forteller at han og studioet ikke har bestemt tittel på filmen ennå. FOTO: SCANPIX/REUTERS
IKKE AVGJORT:< Harald Zwart forteller at han og studioet ikke har bestemt tittel på filmen ennå. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer