Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zwarts tenårings-007 får mye kjeft

Regissør Harald Zwarts nye film «Agent Cody Banks» får stort sett hard medfart i amerikanske medier.

Filmen handler om en CIA-trent femtenåring som må få fart på flørten skal han kunne redde verden. Cody Banks spilles av Frankie Muniz, tenåringstjernen fra tv-serien «Malcolm in the middle» som TV2 sender lørdager. Banks er trent til det meste og kan redde de fleste med - for eksempel - et rullebrett. Men om bevegelighet og balansen er bra, så går stemmebåndet i dvale når det må forholde seg til jenter. Hva skjer så når oppdraget er å sjekke opp dama hvis far truer verden?

Nei og nei

Resultatet er meget varierende skal vi tro amerikanske filmkritikere. Zwart får stort sett gjennomgå og anmelderne legger seg på den nederste delen av skalaen. Spydige referanser til «Spy Kids» og diverse James Bond-filmer går igjen.

- ...en uninspirert «Spy Kids»-kloning som kaster bort høyteknologiske dingser med et håpløst plot som stopper opp hver gang noe action truer seg fram, skriver Hollywood Reporter. Magasinet mener videre at Zwart kun leverer en klisjeoppramsing fra diverse spionfilmer.

Et annet medlem av hylekoret er Associated Press. De føler at «Agent Cody Banks» blir spesielt tam etter etter «Spy Kids» og Austin Powers-filmene:

- Blant de siste Bond-parodiene rangerer kun «XXX» lavere.

De lister videre opp en spionfilm-sjekkliste de antar Zwart har fulgt til punkt og prikke. AP gir Zwart en og en halv stjerne av fire mulige.

Slettes ikke verst

Men anmeldere er ofte uenige, og Zwart har fått en av de virkelige store på sin side. Bransjebibelen Variety mener at «Agent Cody Banks» er et James Bond-aktig eventyr som kunne vært «produsert av CIA og ekstremsport-industrien».

Variety skriver videre at det kan bli flere Banks-filmer og at Zwart sitter på en mulig hit sammen med filmselskapet MGM. Konkurrenten Hollywood Reporter mener det samme til tross for sure ord.

Møt Zwart på Dagbladet.no

Regissør Harald Zwart møter du her på Dagbladet.no i dag klokka 18.00. Han er Norges største suksess i Hollywood de siste årene. Gjennombruddsfilmen i filmhovedstaden var «One Night at McCool's» med stjerner som Liv Tyler, Michael Douglas, John Goodman, Paul Reiser og Matt Dillon på rollelista.

Send inn dine spørsmål og les svarene i dag klokka 18.00

AGENT:</B> Frankie Muniz spiller hovedrollen som agent Cody Banks. Her i Norge kjenner vi han så vidt fra den ferske TV2-serien «Malcolm in the middle».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling