ZZ Top til Notodden

Med hår, skjegg og rifftung rock'n'roll kommer en av historiens tøffeste trioer bluesfestivalen.

EN LITEN SENSASJON: I årevis har blues - og rockenytuiaster ønsket seg ZZ Top til Notodden Blues Festival. Fredag 3. august er trioen på plass.   Jonathan Ferrey/Getty Images for NASCAR/AFP
EN LITEN SENSASJON: I årevis har blues - og rockenytuiaster ønsket seg ZZ Top til Notodden Blues Festival. Fredag 3. august er trioen på plass. Jonathan Ferrey/Getty Images for NASCAR/AFPVis mer

Med rockens mest markante skjeggpryd og boogiemusikkens mest imponerende hitparade kommer ikonene i ZZ Top til Notodden for å filleriste bluesfestivalen i sine grunnvoller fredag 3. august.

- Vi er så glade nå, sier Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Publikumsønske Bookingsjefen forteller at de i år bare har hatt ett mål for øyet, og det er å tilfredsstille publikums mangeårige rop etter ZZ Top 25-årsjubileet.

- Det er ingen andre band har vårt publikum ønsket mer å se på Notodden, og nå er det i boks. This is the year! jubler Forsberg.

ZZ Top har, som ganske få store band i dag, eksistert med den samme besetningen i mer enn 40 år.

Tidløse boogierockere Uten pause og uten dikkedarer har de stått fast som en klippe siden 1969, og er i dag blant rockens sterkeste merkevare.

ZZ TOP:
 Fra venstre: Dusty Hill, Frank Beard og Billy Gibbons. 
Foto: Øyvind Rønning
ZZ TOP: Fra venstre: Dusty Hill, Frank Beard og Billy Gibbons. Foto: Øyvind Rønning Vis mer

Akkurat som AC/DC, så tilhører ZZ Top den eksklusive liga av tidløse rockband som har holdt på sin egenart uavhengig av stadig oftere skiftende trender.

ZZ Top ble innlemmet i The Rock'n'Roll Hall of Fame i 2004, og passende nok ble det gjort av Keith Richards fra The Rolling Stones.

Norsk gründer ZZ Top spiller skarpskodd boogierock og setter krav til gitar- og forsterkerlyd. I fjor kunne Dagbladet fortelle om at bandet har konvertert til gitarmikrofoner laget av en nordmann.

Norske Thomas Nilsen lager gitarmikrofoner som får verdensstjerner som Billy Gibbons til å juble.

I et lite verksted i Aurskog lager Thomas Nilsen gitarmikrofoner som pirrer verdens ledende gitarister.

VENNER: Cream T Pickups-gründer Thomas Nilsen og Billy Gibbons i ZZ Top.
VENNER: Cream T Pickups-gründer Thomas Nilsen og Billy Gibbons i ZZ Top. Vis mer

- Der er som å vaske skitne briller. Nå står de i kø for å bytte, sa gründer og gitartekniker Thomas Nilsen i Dagbladintervjuet.

- Svette blod Med hitlåter som «Gimme All Your Lovin'», «Tush», «Sharp Dressed Man» og «Legs» og aldri sviktende karrieredefinerende låter «Cheap Sunglasses», «Waitin' For The Bus», «Jesus Just Left Chicago» og «La Grange» så regnes ZZ Top som en av planetens mest underholdende konsertopplevelser.

- På ZZ Top-vis så har vi svettet blod for å kunne levere varene til vårt publikum i jubileumsåret, og vi klarte det til slutt, sier Jostein Forsberg.

Andre artister som er klare for Notodden Blues Festival arrangeres 2. - 5. august inkluderer:

Paul Rodgers, Jonny Lang, The Fabulous Thunderbirds, Ruthie Foster, Jonas Alaska, Mikael Wiehe, Rod Piazza & The Mighty Flyers Reunion, Vidar Busk & His Bubble of Trouble with Barrance Whifield og Damer I Blues.

KOMMER: Vidar Busk kommer til Notodden. Foto: Lars Eivind Bones
KOMMER: Vidar Busk kommer til Notodden. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
I KJENT STIL: Amerikanske ZZ Top i kjent stil med skjegg og hårete rock. - her fra  en konsert sommeren 2010 i  Prince's Palace square in Monaco.  Foto: AFP / Stephane Danna
I KJENT STIL: Amerikanske ZZ Top i kjent stil med skjegg og hårete rock. - her fra en konsert sommeren 2010 i Prince's Palace square in Monaco. Foto: AFP / Stephane Danna Vis mer