Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
DENNE SIDEN INNEHOLDER ANNONSØRINNHOLD FRA

Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet fra 10.000 til 500.000 hos Axo Finans. Søknaden din vurderes av 19 banker, og du får det beste tilbudet.

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp 2) Fyll ut resten av søknaden hos Axo Finans 3) Vi sender deg det beste tilbudet

Hvor mye ønsker du å låne?

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet brukes gjerne til å handle forbruksvarer og -tjenester. Det er et smidig lån som passer de fleste fordi man ikke trenger å stille med sikkerhet.

Sikkerhet - hva er det?

I forbindelse med lån er sikkerhet en spesifisert eiendel med høy verdi som kan selges for å dekke størrelsen på lånet.

Noen ganger er det nødvendig å stille med sikkerhet for å få låne penger. Da vet utlåneren at hvis låntakeren misligholder lånet, har de mulighet til å få tilbake pengene sine på andre måter. Et typisk eksempel er ved et boliglån, hvor man låner penger med sikkerhet i bolig.

Problemet er at ikke alle har noe å tilby banken som sikkerhet. Det er ikke alle som eier sin egen bolig eller har store formuer på bok, og i slike tilfeller kan et lån uten sikkerhet være en bedre løsning.

Kan man låne uten sikkerhet?

Et lån som er sikret er tryggere for banken og har generelt en lav rente. Når lånet ikke er sikret tar banken på seg en større risiko. Derfor har lån uten sikkerhet en høyere rente. Det er bankens måte å gjøre opp for den økte risikoen.

En fordel med lån uten sikkerhet er at søknadsprosessen er smidigere. Ved et sikret lån er det mye mer papirarbeid - låneavtalen skal sendes frem og tilbake til banken, og pantedokumenter skal bevitnes og signeres. Et usikret lån kan signeres elektronisk, og så snart det er gjort starter prosessen med å overføre pengene til kundens konto.

Derfor kalles det noen ganger lån på dagen, men i realiteten tar det noen virkedager før pengene er overført.

Finnes det usikrede lån som er billige?

Lån er ikke annerledes fra andre produkter og tjenester når det gjelder pris - noen er dyrere og noen er billigere. Hvis du har handlet på tilbud før vet du sikkert at trikset er å sammenligne priser hos ulike utsalgssteder. Det samme kan sies om å låne penger.

Det finnes usikrede lån som er billigere enn andre, men det er naturligvis vanskelig å vite om man har funnet et billig lån hvis man ikke vet hva prisnivået er. Derfor velger mange å benytte seg av en låneagent når de er ute etter et lån uten sikkerhet.

Nedenfor kan du lese mer om hva en låneagent gjør.

Låneagenten sammenligner priser på lån

En låneagent sammenligner prisnivået på lån på vegne av kunder. Kunder som er ute etter lån uten sikkerhet kan sende lånesøknaden via låneagenten, slik at den samme søknaden blir spredd til flere forskjellige banker. Jo flere banker man kan søke hos, jo større sjanse er det for å finne det billigste lånet.

Når banken mottar en søknad fra en låneagent, vet de at de konkurrerer mot flere andre långivere om å vinne den samme kunden. Dette fører til at bankene strekker seg så langt de kan for å gi et godt tilbud.

Resultatet av dette er at låneagenten mottar flere gode lånetilbud i retur. Deretter starter jobben med å sammenligne. Låneagenten undersøker både nominell og effektiv rente, innvilget lånesum, nedbetalingstid, gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. En samlet vurdering av alle disse forholdene viser hvilket lån som er billigst.

Refinansiering med usikrede lån

En annen stor fordel med lån uten sikkerhet er at man kan bruke pengene til akkurat det man måtte ønske. Noen velger å bruke pengene på forbruksvarer, regninger eller ferieturer, mens andre bruker pengene på refinansiering.

Refinansiering er aktuelt for de som allerede har tatt opp forbrukslån eller har en annen form for kredittgjeld. Gjennom refinansiering kan man senke kostnadene knyttet til lånet, og dermed redusere de månedlige utgiftene.

Refinansieringslånet brukes til å betale ned de gamle låneavtalene, og dermed samle all gjeld i et nytt lån med en lavere rente. Med bare én faktura i måneden får man bedre oversikt over gjeldsavtalene sine samt de månedlige utgiftene.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Søk lån uten sikkerhet i dag

siste saker
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media