Blancolån - sammenlign flere banker og få det beste tilbudet

Fordelen med et blancolån er at pengene kan brukes til det du vil. Sammenlign flere tilbydere her, tjenesten er gratis og uforpliktende.

Oppdatert 19.11.2021

Søk blancolån gjennom en av våre samarbeidspartnere og få søknaden vurdert hos flere banker samtidig. Bankene konkurrerer da om å få deg som kunde, og du ender opp med det beste tilbudet de kan gi deg.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Blancolån - sammenlign flere banker og få det beste tilbudet
Espen Flaa Nilsen | 22. apr 2021

Forskjellen på blancolån og forbrukslån

Mange lurer på hva som er forskjellen på blancolån og forbrukslån. Svaret er at det egentlig ikke er noen forskjell. Blancolån er et litt eldre ord for å låne noe uten pantsettelse, altså et lån hvor man ikke trenger å stille med sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom. Det fungerer med andre ord på samme måte som et forbrukslån.

Mange velger forbrukslån når de skal betale uforutsette regninger eller pusse opp hjemme hos seg selv. Det er også vanlig å bruke forbrukslån til å refinansiere lån som man har fra før.

Refinansiering med forbrukslån

Refinansiering gjøres når man allerede har tatt opp lån uten sikkerhet og holder på med nedbetalingen av lånet. Gjennom refinansiering er det mulig å få en lavere rente på lånet, slik at man reduserer de månedlige innbetalingene.

Kort fortalt er refinansiering å ta opp et nytt lån som brukes til å betale ned det gamle. Har man flere lån fra tidligere, kan alle lånene samles i det nye refinansieringslånet.

For at det skal være noe poeng å refinansiere må man få tilbud om en lavere rente enn man har fra før. Du kan få hjelp til å finne et refinansieringslån med lav rente hos finansagenten Axo Finans. Axo Finans arbeider med å sammenligne lån på vegne av lånekunder, med mål om å finne de laveste rentene og beste vilkårene.

Blancolån er et lån uten sikkerhet, sammenlign flere tilbydere her

Hva brukes blancolån til?

Poenget med et blancolån er at du kan bruke pengene på det du vil. Dette skiller blancolån fra for eksempel et boliglån, hvor pengene går til å kjøpe bolig og banken tar pant i boligen. Trenger du penger til å finansiere et prosjekt eller gjøre et innkjøp, kan derfor lån uten sikkerhet være en god løsning.

Noen av de vanligste tingene å bruke lån uten sikkerhet til er:

  • Uforutsette utgifter
  • Renovering og oppussing
  • Refinansiering

Noen bruker også lån uten sikkerhet til å reise på ferie eller arrangere bryllup. Poenget er at pengene kan brukes til akkurat det du ønsker.

Les mer: Lån

Hvem passer blancolån for?

Blancolån passer for alle voksne mennesker med god økonomi, som har behov for ekstra finansiering. Du bør likevel være forsiktig med å se på lån uten sikkerhet som en “quick fix”. Akkurat som alle andre typer lån, er blancolån en stor økonomisk forpliktelse. Pengene skal tross alt betales tilbake, og du skal kunne håndtere nedbetalingen uten at det går utover den normale økonomien din.

Har du bestemt deg for å ta opp et lån uten sikkerhet? Søk lån gjennom en finansagent å få søknaden vurdert hos flere banker. Innen kort tid vil låneagenten komme tilbake til deg med det beste tilbudet. Dermed slipper du å risikere å betale for mye.

Send inn en uforpliktende søknad i dag!