Sammenlign of finn billigste kredittlån

Et kredittlån er ment å gi midlertidig finansiering. Når man får et kredittlån, betyr det at man får innvilget en kredittramme som man selv kan bestemme over. Du kan bruke så mye du trenger av denne lånesummen. Det finnes flere ulike former for kredittlån. Slike låneformer er ment for å gi kunden økonomiske midler når et midlertidig behov for finansiering oppstår. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Oppdatert 8.6.2022

Kredittlånet som du har fått innvilget vil være tilgjengelig og du velger selv hvor mye du ønsker å overføre til din egen konto.

Hvis du har fått 150 000 kr i kredittlån og overfører 50 000 kr til din egen konto vil det da gjenstå 100 000 kr på kredittlånet. Du betaler kun renter av de pengene du har brukt.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Finn beste kredittlån - sammenlign flere banker
Espen Flaa Nilsen | 22. apr 2021

Hva er et kredittlån?

Det kan være nyttig å ha kreditt når man er usikker på behovet for finansiering. Dette kan for eksempel skje i forbindelse med oppussingsprosjekter hvor man ikke helt vet hva sluttsummen blir, eller på ferie hvor det er greit å ha en ekstra buffer til uforutsette utgifter.

Eksempler på kredittlån er rammelån, kredittkortkonto og handlekonto. Disse lånene gir deg en sum penger som kan brukes til et bestemt eller ubestemt formål, og du betaler renter av de pengene du har brukt. Deretter betaler du tilbake lånet i fradrag.

Låne penger med best mulig rente

Et alternativ til kredittlån er forbrukslån. Et forbrukslån kan også brukes til det du ønsker, men har som regel langt lavere rente enn kredittlån.

Søk lån via låneagenten Axo Finans for å få søknaden behandlet av flere banker. Du mottar det beste tilbudet i retur. Det er uforpliktende og gratis å søke lån via Axo Finans.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Forbrukslån eller kredittlån?

Mange lurer på om de skal velge forbrukslån eller kredittlån, og ikke alle forstår hva som er forskjellen. Det er ikke så rart - forbrukslån og kredittlån har nemlig flere likheter:

 • Begge er lån uten sikkerhet
 • Pengene kan brukes til hva man vil

Det er også noen vesentlige ulikheter som gjør at det ene er et bedre valg enn det andre - avhengig av situasjon. Noen viktige ulikheter er:

 • Kredittlån er gjerne mindre lån
 • Kredittlån har høyere renter
 • Forbrukslån nedbetales i faste terminbeløp, mens kreditten betales tilbake fritt - så lenge man betaler minstebeløpet hver termin. Du kan også velge å betale hele beløpet tilbake når du selv ønsker det.

Fordeler og ulemper med kredittlån

Kredittlån er et alternativ for deg som ønsker tilgang til kreditt

Skal du kun gjøre et lite innkjøp og vet at du kan betale tilbake gjelden på neste lønning, er kredittlån det beste valget. Skal du derimot gjøre et større innkjøp og trenger lenger tid på eller er usikker når du betaler tilbake, bør du velge forbrukslån. Da får du en forutsigbar nedbetalingsplan med faste terminbeløp, og slipper å risikere å betale renter i det uendelige. Her er det viktig at du vurderer dette nøye opp mot din egen økonomiske situasjon.

Fordeler

 • Renter blir kun betalt på brukt kreditt.
 • Tilgang til kapital hvis du får uforutsette utgifter.
 • Fleksibilitet med tanke på når du betaler tilbake lånet. Du bestemmer størrelse på avdragene så lende det er innefor minstekravet.
 • Lånet og midlene kan brukes til hva du vil.

Ulemper

 • Kredittlån og kreditt kan bli dyrt i lengden hvis du ikke betaler tilbake nok på de månedlige avdragene.
 • Kredittlån har i snitt en høyere rente enn andre lån uten sikkerhet som forbrukslån.
SØK HER

Høyere rente på kredittkort

Det er en kjent sak at kredittkort har høye renter. Den vanligste renten (typetallet) på kredittkort i Norge er 21,96%, mens gjennom en låneagent kan du få forbrukslån med rente fra 7,9% til 19,9%. I tillegg er det gratis og uforpliktende å søke.

Har du allerede brukt kredittkortet, kan du spare mye penger på å refinansiere kreditter og annen gjeld - det vil si å flytte gjelden fra kredittkortet til et forbrukslån. Har du 150 000 kroner i kredittgjeld, kan du spare så mye som 30 000 kroner med renteeksempelet over.

Et annet alternativ er å ta opp kredittlån istedenfor å bruke dyre kredittkort.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Dette er et lån uten sikkerhet

Både kredittlån og forbrukslån er lån uten sikkerhet, men hva betyr egentlig det? At lånet er usikret innebærer at banken ikke krever noen sikkerhet for å utbetale pengene. Det skiller seg derfor fra et boliglån, hvor banken krever sikkerhet i boligen for å innvilge lånet.

Rente

Denne type lån er derfor smidigere for låntakeren, men innebærer en større risiko for banken. Hvordan skal utlåneren være sikker på at pengene blir betalt tilbake? For å gjøre opp for usikkerhetsmomentet, setter banken en høyere rente på lånet. Dette er årsaken til at disse typer lån har høyere renter enn lån med sikkerhet.

Nedbetalingstid

Samtidig har forbrukslån kortere nedbetalingstid enn boliglån, maks fem år i Norge. Boliglånet kan ha så lang nedbetalingstid som 30 år. Det vil si at renten løper mye lengre, og da er det ikke nødvendigvis så stor forskjell på den totale rentekostnaden. I noen tilfeller er det derfor mer økonomisk å velge et forbrukslån, fremfor å øke boliglånet.

Hva brukes kredittlån til?

Ettersom du ikke trenger å tilby sikkerhet til utlåneren, trenger du heller ikke oppgi hva du skal bruke pengene på. Det er vanlig å bruke kredittlån til følgende formål:

 • Oppussing og renovering
 • Betale uforutsette utgifter
 • Refinansiere lån og kreditter

Enkelte skader på bygg og eiendeler kan man leve med. Du kan for eksempel vente til neste lønning før du reparerer en ripe i lakken, erstatter den gamle sofaen eller kjøper en ny kaffetrakter.

Andre skader kan ikke vente. Dersom bilen må på service og du er helt avhengig av å kjøre til jobb, kan et kredittlån bli løsningen. Andre har opplevd at det plutselig begynner å lekke fra rørene på badet. Slike skader kan potensielt medføre enda større ødeleggelser på boligen, og derfor kan man heller ikke vente med å ringe rørleggeren.

Ta opp lån via en låneagent

En låneagent hjelper deg å finne laveste rente når du trenger et kredittlån. Du trenger bare å sende inn én søknad om å låne penger, og søknaden din blir behandlet av flere banker samtidig. Dermed sparer du tid på å kontakte hver enkelt bank og sammenligne tilbudene som kommer i retur.

En låneagent presenterer det beste tilbudet på kredittlån for deg innen kort tid. Det er altså ikke låneagenten som utsteder lånet - de fungerer kun som et bindeledd mellom deg og bankene. Dersom du takker ja til tilbudet, vil kundeforholdet gå videre til den banken som vant deg som kunde.

Søk idag å få et kredittlån med best mulig betingelser for deg basert på din økonomiske situasjon.

SØK HER
I denne artikkelen
 • Hva er et kredittlån?
 • Låne penger med best mulig rente
 • Forbrukslån eller kredittlån?
 • Fordeler og ulemper med kredittlån
 • Høyere rente på kredittkort
 • Dette er et lån uten sikkerhet
 • Rente
 • Nedbetalingstid
 • Hva brukes kredittlån til?
 • Ta opp lån via en låneagent