Sammenligne lån - få oversikt og finn det beste lånet for deg

Sammenlign tilbud på lån for å finne det billigste lånet. I samarbeid med våre samarbeidspartnere får du vite hvordan - vi gjør det enkelt å finne det beste tilbudet og lavere rente.

Oppdatert 7.1.2022

Ved å sammenligne lån vil du sikre deg å få det beste tilbudet. Bankene kjemper om å få deg som kunde og vil derfor strekke seg langt for å gi deg de beste vilkårene.

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Tjenesten sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Sammenligne lån å få det beste tilbudet
Espen Flaa Nilsen | 22. apr 2021

Slik får du får det beste tilbudet

Ved å sammenligne lån er det større sjanse for at du får det beste tilbudet. Det innebærer ikke bare at du får lavest mulig rente på lånet, men også at du får innvilget hele beløpet du ønsket å låne.

Er det viktigste for deg at renten er lav? Eller har du behov for en nedbetalingsplan med rom for utsettelser? En finansagent sammenligner lån, og finner det lånet som passer perfekt til dine kriterier og økonomiske situasjon.

Les mer: Beste forbrukslån

Sammenligne lån

Takket være digitale tjenester har det aldri vært enklere å sammenligne lån og få flere tilbud fra flere banker. Tidligere måtte man gå til hver enkelt långiver og bank og sende inn individuelle søknader, men slik er det ikke lenger. Gjennom en av våre samarbeidspartnere trenger du bare å sende inn én søknad. Den samme søknaden blir videresendt til et knippe banker og långivere som passer din profil.

Finansagenten sammenligner lån som kommer i retur. Det kan være store forskjeller i tilbudene fordi renten settes individuelt, og alle långivere forholder seg til ulike retningslinjer.

Slik fungerer det

Det er en vanlig misforståelse at det bare er renten som avgjør hvor bra lånet er. I virkeligheten er det mange forhold som påvirker lånets kostnad. Noen av disse er:

  • Nominell og effektiv rente
  • Gebyrer
  • Nedbetalingsperioden
  • Andre vilkår og betingelser

Det er naturligvis mulig å sammenligne lån på egenhånd, men uten å kjenne til finansielle ord og uttrykk kan det bli en tidkrevende prosess. Det aller enkleste er å søke om lån via en finansagent. Da får du god oversikt over lånemarkedet og kan enkelt sammenligne lån.

SØK OG SAMMENLIGN LÅN HER

Slik blir tilbudet utarbeidet

Når du mottar et tilbud om å låne penger, er tilbudet utarbeidet personlig til deg. Det vil si at bankene og långiverne ser på din økonomi, gjeld, formue og andre personlige forhold, og gjør sine vurderinger basert på det.

I tillegg har alle banker og långivere interne retningslinjer å forholde seg til, og på toppen av det hele kommer det norske lovverket samt landets økonomiske situasjon for øvrig. Det er derfor ikke rart at långiverne ender opp med å gi helt forskjellige tilbud til akkurat den samme kunden.

Av samme grunn er det heller ingen som kan love deg hva du vil få i rente før du faktisk sender inn en søknad. Du kan få et estimat, men det er for mange faktorer som skal inn i beregningen til at man kan vite renten på forhånd.

Sammenlign flere lånetilbud for å finne det beste forbrukslånet

Se hvor mye du kan låne

Når du sender inn en søknad om å ta opp lån får du ikke bare vite hvilken rente du får, men også hvor mye du kan låne. Heller ikke dette er godt å si på forhånd, selv om det finnes noen tommelfingerregler. I Norge har Finanstilsynet bestemt at:

  • En persons totale gjeld kan ikke overstige fem ganger inntekt
  • Du kan låne opptil 85% av boligens verdi
  • 15% av boligens verdi må du selv ha i egenkapital
  • Du må tåle en renteøkning på 5% på lånet

Bankene har lov til å gjøre unntak fra disse reglene i 10% av tilfellene (8% i Oslo). Det innebærer at dersom låntakeren ikke oppfyller alle kravene, men långiveren likevel anser personen som en trygg låntaker, kan lånet innvilges.

Noen ganger krever långiveren at man stiller med ekstra sikkerhet på lånet, og da kan det bli aktuelt å involvere en kausjonist. Et annet alternativ er å søke sammen med en medlåntaker. Da vil begge to være med i beregningen, noe som øker sjansen for å få innvilget hele lånet med en lavere rente.

SØK OG SAMMENLIGN LÅN HER