Annonse

Trafikkulykke i Elverum - personbil i grøfta

Nødetatene rykker ut til Elverum i Innlandet etter melding om en bil som har kjørt i grøfta, opplyser politiet.

Det skal ha vært fire personer i bilen, hvorav en av dem mulig er skadd, opplyser politiet på X/Twitter fredag kveld.

- Nødetatene er på vei, skriver de.

Annonse
Spilte seg opp etter krisestart
Foto: John Walton / Pa Photos

Spilte seg opp etter krisestart

Kaptein og lagleder Suzann «Tutta» Pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge Solheim Cup-duellen mot USA fredag.

Den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. Der slo spillerne annenhver gang på samme ball.

Europa-kaptein Pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. Da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene.

- Tutta har fått noe ekstra å tenke på. Det var ikke planen å være fire poeng ned, sa Discovery-kommentator Andreas Torp.

I fourball senere på dagen gikk det langt bedre for de europeiske jentene. Da endte to av kampene med poengdeling, mens Europa vant de to siste kampene.

Dermed leder USA 5-3 etter første dag. Turneringen fortsetter lørdag.

Turneringen spilles normalt annethvert år. Likevel skal det spilles en ny utgave også neste år. Der har allerede Suzann Pettersen fått kapteinsvervet for det europeiske laget.

2024-utgaven foregår i Virginia i USA.

Solheim Cup ser du på Eurosport og discovery+

(NTB)

Kjedekollisjon på E6 - tre biler involvert

Nødetatene har rykket ut til en kjedekollisjon på E6 ved Sparbu i Steinkjer fredag kveld, opplyser politiet.

Tre biler er involvert i ulykken.

- De involverte personene er alle oppeågende, skriver politiet på X/Twitter.

Annonse
Amerikansk senator siktet i korrupsjonssak
Disse gullbarene ble blant annet funnet hjemme hos senatoren. Foto: Det amerikanske justisdepartementet

Amerikansk senator siktet i korrupsjonssak

Den demokratiske senatoren Robert Menendez er sammen med sin kone siktet for å ha tatt imot bestikkelser.

New Jersey-senatoren er siktet for korrupsjon i forbindelse med sitt forhold til tre forretningsmenn i delstaten, ifølge den føderale påtalemyndigheten. Menendez er leder for utenrikskomiteen i Senatet og således en fremstående demokrat.

Under en ransaking i senatorens hjem ble det funnet gullbarrer til en verdi av 100 000 dollar og 450 000 dollar i bortgjemte kontanter. I tillegg ble det funnet en luksuriøs Mercedes-Benz kabriolet på eiendommen hans, som senatoren skal ha fått av en av forretningsmennene.

Menendez avviser i en uttalelse fredag anklagene, som han omtaler som en svertekampanje. Han sier han ikke vil la seg påvirke av «grunnløse beskyldninger» og vil fortsette med sitt viktige arbeid. Også hans kone avviser skyld i saken.

Den nye siktelsen mot den nå 69 år gamle senatoren kommer nesten seks år etter at en annen kriminalsak mot ham ble stanset av en låst jury, der medlemmene ikke klarte å bli enige. De to sakene er forskjellige og omfatter ulike forhold.

Statsadvokaten på Manhattan beskyldte de siktede for å ha tatt imot tusenvis av dollar i bestikkelser. Som motytelse skal Menendez ha brukt sin makt og innflytelse til å beskytte og berike forretningsfolkene.

Han skal også ha brukt sin innflytelse til fordel for egyptiske regjeringen.

Han selv, kona og de tre forretningsmennene er siktet for både bestikkelser og bedrageri.

Menendez og kona er også siktet for utpressing. Dersom de blir funnet skyldig, kan den alvorligste av anklagene medføre opptil 20 års fengsel.

Menendez står på valg neste år, dersom han vil forsøke å forlenge sin allerede 30 år lange karriere i Washington. Demokratene har i dag et knapt flertall i Senatet.

(NTB)

Italias tidligere president Giorgio Napolitano (98) er død
Foto: NTB

Italias tidligere president Giorgio Napolitano (98) er død

Meldingen om dødsfallet kommer fra statsminister Giorgia Melonis kontor fredag.

Napolitano ble president i 2006 og ble siden gjenvalgt til enda en sjuårsperiode i 2013, noe som ikke hadde hendt i Italia tidligere. Men bare to år senere gikk han av, med henvisning til sin høye alder.

I Italia har presidenten stort sett en seremoniell rolle, med snorklipping, taler og godkjenning av nye regjeringer som de viktigste arbeidsoppgavene.

Napolitano, som ble kjent som «kong Giorgio» inntok imidlertid en ledende rolle da gjeldskrisen rammet Italia i 2011. Noen italienere mener at han har æren for at Italia ikke ble rammet av en økonomisk kollaps. Andre mener han gikk langt ut over mandatet han hadde som president.

(NTB)