100 stortingspolitikere forteller

Om klasse, svette og tårer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DINE FORELDRES INNTEKT avgjør om du blir uføretrygdet, skrev Magasinet på nett denne uka i artikkelen Rike barn leker best. I vår serie om klasse har vi spurt samtlige stortingspolitikerne om hvilken klasse de tilhører.

100 av 169 har svart.

MOREN TIL Frp-representant Jørund H. Rytman (født 1977) slet seg fra jobb til jobb som dagmamma og renholder. Familien måtte snu på hver eneste krone. Rytman skriver at han vokste opp i «den lavere klassen».

- Jeg la merke til at mine venner fikk kulere og dyrere leker enn det jeg hadde. Spesielt husker jeg de gangene kristne venner av min mor kom på besøk med mat. Da husker jeg gledestårer fra min mor, og at dette var noe man takket for og ba om i aftenbønnene. Dette gjorde inntrykk, skriver Rytman til Dagbladet.no.

HVER FJERDE som har svart Dagbladet.no mener de tilhører arbeiderklassen. Like mange, 25 representanter, mener at de tilhører middelklassen.

Majoriteten, 43 representanter, mener de ikke tilhører noen klasse.

Men ingen mener de tilhører overklassen.

I tilegg mener syv Frp-representanter at de tihører en egen klasse - «Folk flest». Eller som Frp-formann Siv Jensen skriver: «Jeg anser meg selv som en blant folk flest.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer