12 steg til å bevare et godt sexliv gjennom et langt forhold

Det er umulig se utenpå folk hvor bra sexliv de har.

VÆR KROPPSLIG NÆR: - Ta på, klem og kyss hverandre. Vær kroppslig nær i det daglige, slik at ikke alle fysiske tilnærmelser blir en invitasjon til sex. Slik blir det faktisk mer sex, skriver Bjørk Matheasdatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VÆR KROPPSLIG NÆR: - Ta på, klem og kyss hverandre. Vær kroppslig nær i det daglige, slik at ikke alle fysiske tilnærmelser blir en invitasjon til sex. Slik blir det faktisk mer sex, skriver Bjørk Matheasdatter. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Det vet jeg godt, siden jeg gjennom arbeidet mitt snakker om sex med mange par. Vakre unge par kan være i fullstendig tørke - mens to overvektige sekstiåringer kan ha det skikkelig bra. Gjennom å snakke med så mange om sex i parforholdet, har jeg lært noe også du kan lære av. Det meste finnes det også god støtte for i forskningen.

SE HVOR ATTRAKTIV: - Betrakt kjæresten din på avstand. Se på når han er i sitt ess, når hun holder på med en aktivitet hun elsker. Legg merke til at kjæresten du er så vant til er attraktiv.

ET KJÆRLIGHETSUTTRYKK: - Forstå at sex er er en viktig vei til å gi og få kjærlighet. Det er et kjærlighetsuttrykk. Overser du sexbehovet kan kjæresten din oppleve forholdet som kjærlighetsløst, selv om du viser din kjærlighet på andre måter. Forstå at sex ikke eksisterer i et vakum, men er sårbart for hvordan dere har det ellers i forholdet. Om kjæresten din kjenner seg alene om praktiske gjøremål, om du snakker nedlatende til han, eller ikke gidder å gi henne komplimenter så er det ikke rart om den andre snur seg bort fra deg når kvelden kommer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.