+ Du leser nå Dagbladet Pluss

18 unge forteller om sine psykiske lidelser

Nanna (20) vasker hendene til hun blør. Dedjen (18) skjærer i sin egen kropp, og Mie (26) sluttet å spise. Kenni (21) ønsket ikke å leve lenger. Flere og flere barn og unge får psykiske lidelser.

VÅR KAMP: Vi har møtt 18 unge med to års mellomrom. Kristina (22) er en av dem. Hun har borderline og depresjon: - Jeg er gravid, og min største frykt er å få et tilbakefall som gjør meg ute av stand til å reise meg fra senga når datteren min gråter.
VÅR KAMP: Vi har møtt 18 unge med to års mellomrom. Kristina (22) er en av dem. Hun har borderline og depresjon: - Jeg er gravid, og min største frykt er å få et tilbakefall som gjør meg ute av stand til å reise meg fra senga når datteren min gråter.Vis mer

Hvert år blir rundt fem prosent av barn og ungdom i alderen 0–17 år, behandlet for psykiske lidelser i Norge.

Hvordan er det å leve med en psykisk diagnose? Hva ligger bak raseriet, sorgene, frustrasjonene?

Fotojournalist Louise Herrche Serup har snakket med 18 unge dansker med to års mellomrom. De har skrevet ned følelsene sine, og satt ord på hvordan det er å være dem. Felles for dem alle, er at de så gjerne vil bli forstått.

Rikke, 19 år, depresjon

2017: «Det er uoverkommelig å stå opp av senga. Jeg orker ikke engang å hente et glass vann på kjøkkenet. Det å ta et bad er en kamp. Jeg er blitt likeglad. Depresjonen er en blanding av å ha hodet helt fullt og helt tomt på samme tid.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.