NY HVERDAG: Hjerneslaget for et år siden har gjort at Per-Kristian Foss setter mer pris på livet - og jobben. - Jeg synes at 63 er altfor tidlig å pensjonere seg, sier den nye riksrevisoren. - Jeg har jobbet åtte år i kontrollkomiteen med å behandle saker fra Riksrevisjonen, så jeg ble veldig glad da jeg fikk tilbud om å bli riksrevisor. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
NY HVERDAG: Hjerneslaget for et år siden har gjort at Per-Kristian Foss setter mer pris på livet - og jobben. - Jeg synes at 63 er altfor tidlig å pensjonere seg, sier den nye riksrevisoren. - Jeg har jobbet åtte år i kontrollkomiteen med å behandle saker fra Riksrevisjonen, så jeg ble veldig glad da jeg fikk tilbud om å bli riksrevisor. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

2. januar i fjor våknet han ute av stand til å snakke skikkelig

Per-Kristian Foss om livet etter hjerneslaget.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Etter 32 år på Stortinget og 40 år med valgvaker, holdt Per-Kristian Foss seg borte fra Høyres Hus valgkvelden. Den sentrale Høyrepolitikeren glimret med sitt fravær da Erna Solberg tok imot hyllesten som valgets store vinner.

Han som ble finansminister og nestleder i partiet, men aldri nådde helt til topps. I stedet hadde han invitert et par «politikerenker» - politikernes hjemmesittende ektefeller - til en privat valgvake.

- Det var litt befriende. Jeg skulle gjerne vært der, men jeg forlot Stortinget med en god følelse. At jeg hadde gjort jobben og sluttet før jeg ble kastet. Det hadde vært annerledes hvis jeg tenkte «søren også, jeg skulle ønske jeg hadde levd et annet liv». I det store og det hele angrer jeg ingenting.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn