250 ble syke etter å ha bodd på dette hotellet

Verdens første utbrudd av legionella kom i 1976.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LEGIONÆRENE FIKK LIDE. I juli 1976 feiret Den amerikanske legion landets 200-årsjubileum i på sitt årlige møte i Philadelphia.

Mange av legionærene bodde på det elegante Bellevue Stratford Hotel. Dette var en stor begivenhet for mennene, som hadde koner og barn med. De fleste familiemedlemmene bodde på et nabohotell.

Konferansen gikk helt etter planen og folk hvert til sitt uten å ane at noe var galt.

TERROR? En uke etter brøt det ut en mystisk sykdom blant dem som hadde vært på hotellet. Fra hele delstaten kom det plutselig telefoner inn til organisasjonen for veteraner. De varslet om at mange var syke. Noen var også døde.

Var det noe i lufta på hotellet? Var det vannet som ble servert? Kunne de være offer for terrorisme? Spekulasjonene var mange, og folk var livredde.

Luftvåpen-veteran Ray Brennan var den første som mistet livet. Tilsammen døde 34 mennesker døde av en sykdom som lignet på lungebetennelse. 221 andre ble syke.

Venner og naboer døde, mens andre måtte tåle lange sykehusopphold.

Mange syke og deres familier opplevde å bli utstøtt i lokalsamfunnet. Ingen visste hvilken sykdom de hadde fått, og de visste heller ikke at den ikke smitter mellom mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer