Du leser nå Dagbladet Pluss

35 000 år gammel hottie funnet i Tyskland

Store pupper, men mangler hode.

GAMMEL, MEN FAGER: Venus-figuren i mammut-elfenben ble funnet i små deler ei hule i Tyskland i fjor. Arkeologene satte henne sammen, og nå kan hun endelig vises fram igjen. Dama har overdimensjonerte bryster og kjønnslepper, men mangler hode. Karbondateringen viser at hun er mellom 31 300 og 40 000 år gammel.Foto: AFP/H. Jensen/Universitetet i TübingenScanpix
GAMMEL, MEN FAGER: Venus-figuren i mammut-elfenben ble funnet i små deler ei hule i Tyskland i fjor. Arkeologene satte henne sammen, og nå kan hun endelig vises fram igjen. Dama har overdimensjonerte bryster og kjønnslepper, men mangler hode. Karbondateringen viser at hun er mellom 31 300 og 40 000 år gammel.Foto: AFP/H. Jensen/Universitetet i TübingenScanpixVis mer

||| I EI HULE SØR I TYSKLAND har arkeologer funnet det som regnes som en av verdens eldste framstillinger av menneskekroppen.

I Afrika har man oppdaget abstrakte avbildninger av mennesker som er datert til å være minst 95 000 år gamle, ifølge forskning.no.

Dama som er skåret ut i mammut-elfenben og ble funnet i Fels-hula i Schelklingen i fjor, har «bare» 35 000 år på baken.

Men hun er til gjengjeld velformet, yppig og overdimensjonert både foran og nedentil.

Venus-figuren antas å være verdens eldste skulptur, og slår liknende figurer fra steinalderen med over 5000 år.

Dette er trolig den aller eldste menneske-figuren som er oppdaget; det finnes eldre avbildninger, men de er mer abstrakte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.