Du leser nå Dagbladet Pluss

Å bli seksuelt misbrukt av bestefaren var ikke «Marcelas» (15) største problem. Nå lever hun i skjul for dødsbandene

25 kuler gjennom kroppen. Slik endte livet til «Marcelas» mor. I El Salvador er drapsratene høyere enn i Irak og Afghanistan. 

Flyktet: - Jeg fikk beskjed om at hvis jeg kom tilbake til skolen, så ville de drepe meg, sier «Marcela». 
Flyktet: - Jeg fikk beskjed om at hvis jeg kom tilbake til skolen, så ville de drepe meg, sier «Marcela». Vis mer

I strøket der hun bodde, i en liten by nord for San Salvador, var det gjengen Barrio 18 som bestemte. Nå var de i krig med en annen gjeng, som ville drepe onkelen hennes – en av lederne i Barrio. Men først skulle de ta moren.

– Hvor mange nordmenn vet egentlig hvor El Salvador er? spør Derek Spranger retorisk. Briten, som er leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteens kontor i det mellomamerikanske landet på størrelse med Nord-Trøndelag fylke, er oppgitt over krisesituasjonen i «det glemte landet». Et land preget av stor fattigdom, enorme forskjeller, og grenseløse mengder vold.

Mer enn 6500 personer ble drept i El Salvador i fjor.

I gjennomsnitt ble 18 personer drept hver eneste dag. De skyldige er ofte medlemmer i de beryktede gjengene. Tallet er gått ned siden april i år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.