- Å drepe var like lett som å drikke vann

Det forteller en tidligere barnesoldat i Sierra Leone. Mandag startet rettssaken mot Charles Taylor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA RETTSSAKEN mot tidligere president Charles Taylor startet i den FN-støttede Spesialdomstolen for Sierra Leone i Haag mandag, var det første gang en tidligere afrikansk statsleder ble stilt for en slik krigsforbryterdomstol.

Taylor som selv ikke møtte i retten, er tiltalt for krigsforbrytelser og regnes som hovedansvarlig for de blodige borgerkrigene i Liberia og Sierra Leone på 1990-tallet.

Krigene krevde flere hundre tusen menneskeliv, og førte til at millioner måtte flykte.

TILTALEN MOT TAYLOR omfatter 11 påståtte tilfeller av krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og brudd på den internasjonale menneskerettighets-konvensjonen.

Ifølge tiltalen har Taylor - i bytte mot diamanter ulovlig utvunnet i Sierra Leone - bevæpnet, finansiert og kontrollert opprørerne som drepte, voldtok og lemlestet sivile før de plyndret og satte fyr på landsbyene i en terrorkampanje rettet mot regjeringen i Freetown.

TAYLOR erklærte seg ikke skyldig på noen av tiltalepunkter da han først møtte i retten i Freetown i mars 2006. Han risikerer livslang fengselsstraff hvis han blir kjent skyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer