NOE Å FRYKTE? Nordmenn konsumerer omlag 20 kilo kylling hver i året. Artikkelforfatter Erling Dokk Holm mener det er grunn til å frykte at kjøttet kan inneholde multisresistente bakterier. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
NOE Å FRYKTE? Nordmenn konsumerer omlag 20 kilo kylling hver i året. Artikkelforfatter Erling Dokk Holm mener det er grunn til å frykte at kjøttet kan inneholde multisresistente bakterier. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSENVis mer

Å selge mat med multiresistente bakterier er en forbrytelse

Noe helt særegent smakløst.

På 1960-tallet var den opphøyet, elsket for sin milde og fyldige smak, «kjøttet er meget fint og velsmakende», som det står i Gyldendals store kokebok fra 1960.

En gang i løpet av 1970-tallet ble den grillet og satt pris på for sin kraftfulle karakter av grillmarinade og sprøtt skinn.

Men etter 20 år på et evig grillspyd innerst i butikken falt den i unåde. Den var blitt for stor, for vulgær og for billig.

Så gikk den inn i det som så ut som dens siste syklus. Den ble falbudt i frysedisken, ribbet for alt, ikke bare fjær, men også ære.

SKRIBENT: Erling Dokk Holm er statsviter og arbeider ved Markedshøyskolen og Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo. Vis mer

Men for ti år siden sto den opp igjen fra de døde, nå som ferdig filetert, og folket omfavnet den.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn