NOE Å FRYKTE? Nordmenn konsumerer omlag 20 kilo kylling hver i året. Artikkelforfatter Erling Dokk Holm mener det er grunn til å frykte at kjøttet kan inneholde multisresistente bakterier. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
NOE Å FRYKTE? Nordmenn konsumerer omlag 20 kilo kylling hver i året. Artikkelforfatter Erling Dokk Holm mener det er grunn til å frykte at kjøttet kan inneholde multisresistente bakterier. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSENVis mer

Å selge mat med multiresistente bakterier er en forbrytelse

Noe helt særegent smakløst.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På 1960-tallet var den opphøyet, elsket for sin milde og fyldige smak, «kjøttet er meget fint og velsmakende», som det står i Gyldendals store kokebok fra 1960.

En gang i løpet av 1970-tallet ble den grillet og satt pris på for sin kraftfulle karakter av grillmarinade og sprøtt skinn.

Men etter 20 år på et evig grillspyd innerst i butikken falt den i unåde. Den var blitt for stor, for vulgær og for billig.

Så gikk den inn i det som så ut som dens siste syklus. Den ble falbudt i frysedisken, ribbet for alt, ikke bare fjær, men også ære.

Men for ti år siden sto den opp igjen fra de døde, nå som ferdig filetert, og folket omfavnet den.

Den er nå blitt infrastruktur i en stor mengde middager over det ganske land, hver dag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn