Abortkrigen er i gang

Abortmotstanderne i USA setter inn det hittil hardeste støtet mot den 33 år gamle høyesterettsdommen som tillater abort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DENNE UKEN signerte Sør-Dakotas guvernør Mike Rounds den hittil strengeste antiabort-loven i noen amerikansk delstat.

Loven, som ble vedtatt av delstatsforsamlingen, gjør det til en forbrytelse for leger å foreta aborter. Legen kan ifølge den nye loven straffes med inntil fem års fengsel for å utføre inngrepet. Kvinner som har blitt gravide etter voldtekt eller incest vil heller ikke kunne foreta abort, men tillates såkalt nødprevensjon, eller angrepillen som det kalles på norsk. Bare hvis mors liv er i fare skal det kunne utføres abort.

- Rounds signatur markerer starten på en ny kamp for å få slutt på abort i USA, sier Rob Regier, lederen for South Dakota Family Policy Council, som er motstandere av fri abort, til New York Times.

Han berømmer Rounds for vedtaket.

Abortmotstanderne som står bak loven, planlegger å forfølge saken hele veien til Høyesterett, og utfordre den 33 år gamle rettskjennelsen, Roe v. Wade, som fastslår at delstaters forbud mot abort er i strid med kvinners konstitusjonelle rett («Constitutional freedom») til selv å avgjøre om de vil ta abort eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer