Abortpillen aldri godkjent

Kan redde hundretusener av kvinner, men er for kontroversiell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STADIG FLERE norske kvinner velger å utføre medikamentell abort framfor kirurgisk abort. For noen år siden var den kirurgiske metoden eneste mulighet i Norge.

Ifølge helsepersonell er det en rekke fordeler med metoden, og mindre risiko for komplikasjoner enn ved kirurgisk abort.

- For kirurgisk abort er det en komplikasjon at livmoren kan perforere, den risikoen er ikke-eksisterende ved medikamentell abort. Infeksjon etter abort og problemer med en svak livmorhals ved senere graviditet er antagelig også enda lavere. Ingen av disse opptrer hyppig, men likevel, sier Bjørn Busund, overlege ved gynekologisk avdeling Ullevål universitetssykehus, til Dagbladet.no.

MEN LEGEMIDLENE som brukes ved denne abortmetoden, er omstridte. En av de to medisinene som brukes, Cytotec, ble nylig tatt av markedet i Tyskland, og helsepersonell i Sverige uttrykker bekymring for at medikamentet kan forsvinne.

Faktisk har aldri legemiddelfirmaet Pfizer søkt om godkjenning for denne bruken av legemiddelet noe sted i verden, på tross av at en rekke undersøkelser viser at medikamentet er sikkert, billig og effektivt til bruk ved abort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer