Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Adam» selger smuglersprit for polsk mafia. - Hvis du ikke betaler kommer de for å kreve inn. Og du har ikke lyst til å møte fem folk med balltre og kniv

«Adam» kjører sprittaxi to-tre timer per kveld. I en god måned - som under russetida - kan han selge sprit, øl og sigaretter for 75 000 kroner. 

Vodka-ekspressen: Smuglervodka levert på døra er bare en telefonsamtale unna. Spriten kommer hovedsakelig inn i Norge gjennom organiserte kriminelle nettverk. 
Vodka-ekspressen: Smuglervodka levert på døra er bare en telefonsamtale unna. Spriten kommer hovedsakelig inn i Norge gjennom organiserte kriminelle nettverk.  Vis mer

«Adam» kom kjørende inn Borger Withs gate på Torshov i Oslo klokka ti over åtte om kvelden onsdag 8. juni i år. Han kjørte en personbil fra tidlig på 2000-tallet som var sliten i lakken, men til gjengjeld hadde et solid stereoanlegg på full spiker.

Bilen hadde norske skilter, var ikke registrert i Adams navn og var heller ikke hans. I bilen hadde Adam tre flasker Zubrowka-vodka fra Polen som han ville ha 300 kroner literen for.

Han stoppet i krysset, rullet ned vinduet og nikket med hodet for å signalisere at det var han som var sprittaxien.

- Sett deg inn, sa han på engelsk med polsk aksent og pekte mot passasjersetet.

- Jeg er lei for det, men jeg skal ikke kjøpe vodka av deg. Jeg er journalist i ei avis som heter Dagbladet. Det er han med kamera i bilen der borte også. Vi vil snakke med deg om sprittaxi-businessen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?