Adopsjon avslått

Helse, alder og adresse kan utelukke deg. Uenighet om husarbeid og religion gjorde at Anne og Eric fikk avslag. Hvor tilfeldig er valget av adopsjonsforeldre?

Ærlighet varte ikke lengst:. Anne Austevoll og Eric Andersen ble nektet adopsjon, men klaget og fikk endret vedtaket. Nå står de i kø for å få adoptere fra Colombia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Ærlighet varte ikke lengst:. Anne Austevoll og Eric Andersen ble nektet adopsjon, men klaget og fikk endret vedtaket. Nå står de i kø for å få adoptere fra Colombia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

September nærmer seg slutten. Eric Andersen (38) har tatt en langhelg i Frankrike for å hjelpe moren sin i huset. De sitter på kjøkkenet og spiser frokost da telefonen ringer. Det er Anne Austevoll (38), Erics kone.

Hun gråter. Mellom hikstene hører han Anne si at barnevernet ikke har godkjent dem som adoptivforeldre.

Vi kjenner den andre historien best. Den med en lykkelig slutt. Den som handler om barnløshet, savn, byråkrati, venting, vaffelsteking, besøk av sosialarbeidere og mer byråkrati - før fotografiet av et barn ligger i postkassa. Så tilbakelegges tusener av mil for endelig å få oppleve eventyret ved å bli foreldre. Men hva når barnevernet sier nei? Hva er galt med menneskene som ikke holder mål, og på hvilket grunnlag blir de vurdert?

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.