Adopsjon avslått

Helse, alder og adresse kan utelukke deg. Uenighet om husarbeid og religion gjorde at Anne og Eric fikk avslag. Hvor tilfeldig er valget av adopsjonsforeldre?

Ærlighet varte ikke lengst:. Anne Austevoll og Eric Andersen ble nektet adopsjon, men klaget og fikk endret vedtaket. Nå står de i kø for å få adoptere fra Colombia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Ærlighet varte ikke lengst:. Anne Austevoll og Eric Andersen ble nektet adopsjon, men klaget og fikk endret vedtaket. Nå står de i kø for å få adoptere fra Colombia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

September nærmer seg slutten. Eric Andersen (38) har tatt en langhelg i Frankrike for å hjelpe moren sin i huset. De sitter på kjøkkenet og spiser frokost da telefonen ringer. Det er Anne Austevoll (38), Erics kone.

Hun gråter. Mellom hikstene hører han Anne si at barnevernet ikke har godkjent dem som adoptivforeldre.

Vi kjenner den andre historien best. Den med en lykkelig slutt. Den som handler om barnløshet, savn, byråkrati, venting, vaffelsteking, besøk av sosialarbeidere og mer byråkrati - før fotografiet av et barn ligger i postkassa. Så tilbakelegges tusener av mil for endelig å få oppleve eventyret ved å bli foreldre. Men hva når barnevernet sier nei? Hva er galt med menneskene som ikke holder mål, og på hvilket grunnlag blir de vurdert?

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer