Aftenposten tror nettspill er uten gevinster

Norske medier med skrekktall om nettspill bare misforståelse. Dagens mediekritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ LØRDAG ROPTE Aftenpostens forside til oss: «Spiller bort milliarder på nettet»,

Ingressen følger opp:

- I år spiller nordmenn for mer enn syv milliarder på internett. I løpet av de seks siste årene har nordmenn svidd av 26 milliarder kroner på utenlandske nettsteder.

Reportasjen over to sider inne i avisen gjentar uttrykkene «spille bort» og lignende fem ganger, og to ganger «brukes» disse beløpene. 

NTB har vært behjelpelig med å spre budskapet til hele landet, og som vanlig formidler NTBs abonnenter det videre uten å blunke.

Ikke ett sted nevnes nøkkelopplysningen, at det her dreier seg om brutto omsetning, ikke tap.

Aftenposten ser rett og slett bort fra at mesteparten av omsetningen på nettet går tilbake til spillerne som gevinster. Beløpet som faktisk tapes - «svis av» eller «spilles bort», er derfor bare en liten brøkdel av det som satses.TILBAKEBETALINGS-PROSENTEN er høy på nettspill, langt høyere enn hos Norsk Tipping. På normale oddsspill, som hest og fotball, går 90-95 prosent av innsatsen tilbake til spillerne. Også når det gjelder nettpoker er bookmakerens andel av omsetningen bare omkring 5-10 prosent. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer