Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Åge Hareide (62) var ferdig som trener. Så ble han en pengemaskin i Sverige

Nå vet han også hva som er problemet i norsk fotball.

LEDER OG TRENER: Åge Hareide ønsker å bli husket som en hardarbeidende trener, og tror han blir husket som en bra ledet av et lag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
LEDER OG TRENER: Åge Hareide ønsker å bli husket som en hardarbeidende trener, og tror han blir husket som en bra ledet av et lag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Du skal ikke gå mange meterne i Malmö før du ser hva han har stelt i stand.

«Hareide? Han är en hjälte», sa taxisjåføren. «Åge? Han är større enn kungen», sa en mann utenfor treningsfeltet. Og på en murvegg, like ved torget i sentrum: «Åge är Gud».

Landslagssjef-favoritt

Denne dagen er også avisene i gang. Det er like etter Sveriges stortap i EM-kvalifiseringen, og Aftonbladet stiller følgende spørsmål: «Skulle Åge Hareide passa som svensk förbundskapten?» 24676 personer, eller 82 prosent, svarer «ja». Også i Danmark er han lansert som ny landslagssjef.

Derfor er det ikke rart at han sitter her i Malmö FFs klubb-lokaler med det beryktede Åge-gliset. Han har sikret Malmö FF adgang til fotballens største VIP-klubb, Champions League, hundrevis av millioner triller inn på klubbens konto, snart kommer Zlatan hjem til en tårevåt reunionfest, og på onsdag er verdens største klubb, Real Madrid, på plass i byen. Livet som Åge er topp.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?