Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Akutt stress foran prøver blokkerer veien til kunnskap. Men det fins løsninger

- Et hode i panikk, er et veldig dårlig fungerende hode, skriver Håvard Tjora.

«Jernteppe»: - De elevene jeg har jobbet med, refererer ofte til «jernteppe». De opplever at veien til det de visste de kunne, var blokkert. Foto: Olly / Shutterstock / NTB Scanpix
«Jernteppe»: - De elevene jeg har jobbet med, refererer ofte til «jernteppe». De opplever at veien til det de visste de kunne, var blokkert. Foto: Olly / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Da jeg var fersk foredragsholder, hadde jeg et firma som tok seg av bookingene mine. En gang hadde vi snakket forbi hverandre, og en skole som hadde hørt meg før, bestilte meg en gang til, bare noen uker etter forrige besøk.

Det var først dagen før foredraget, at det gikk opp for meg. Den gangen hadde jeg bare ett foredrag jeg reiste rundt med, og skolen forventet naturlig nok noe helt nytt. Jeg satt oppe hele natta og leste og skrev og utformet powerpointer. Da jeg kom inn på lærerværelset, satt lærerne klare med notisblokker. Og mens pc-en jobbet med å starte, skjønte jeg at dette bare kunne gå en vei: lukt til hel­vete.

Det rare var at istedenfor å samle tankene, fokusere på det jeg hadde forberedt, og improvisere resten, spant hjernen i rasende fart for å finne en vei ut av uføret: «Du kan be kort om unnskyldning, og storme til nærmeste toa­lett og simulere at du spyr».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?