Alder ingen hindring: seksuelle problemer i parforholdet kan løses

Det er et samfunnsansvar å sørge for at eldre kan ha et sexliv.

HJELP Å FÅ: Mange eldre mangler kunnskap om hvilke endringer i seksualiteten som inntreffer med økende alder, og hvordan endringene påvirker deres seksuelle helse, seksuelle tilfredshet og følelsen av intimitet i parforholdet. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock
HJELP Å FÅ: Mange eldre mangler kunnskap om hvilke endringer i seksualiteten som inntreffer med økende alder, og hvordan endringene påvirker deres seksuelle helse, seksuelle tilfredshet og følelsen av intimitet i parforholdet. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om sexlivet er viktig for mange eldre, søker de ikke alltid profesjonell hjelp når de opplever seksuelle problemer. En av grunnene er at mange eldre ser på seksuelle problemer som en «normal» del av aldringsprosessen. De antar at ingenting kan gjøres for å fikse problemet – selv om det kan skyldes bivirkninger av medisiner, og faktisk kan behandles. Dessuten er sex et ømtålig tema å snakke om for mange, og beslutningen om å søke hjelp kan sitte langt inne. I 2017 gjorde vi en undersøkelse der vi spurte menn og kvinner i alderen 60–75 år om i hvilken grad de hadde søkt hjelp for seksuelle problemer eller andre temaer knyttet til seksualitet. Svarene de ga, gir oss noe å tenke på.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer