Aldona (26), Hugo (31) og Hernandes (44) har flyktet fra skyhøy arbeidsledighet i hjemlandet

Men i Norge blir de møtt med jobbavslag.

SLITER MED Å FINNE ARBEID I NORGE:  De økonomiske krisen har ført til en europeisk arbeidsledighet på historisk høye nivåer. FN snakker om at en hel generasjon kan være tapt for samfunnet.  Den polske ingeniøren Aldona Sowinska (t.v.) (26), spanske Miquel Paulo Goucalves (34) og portugisiske Hernandes Franca (44) snakker ikke norsk, og mener det vanskelig å få en jobb i Norge. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
SLITER MED Å FINNE ARBEID I NORGE: De økonomiske krisen har ført til en europeisk arbeidsledighet på historisk høye nivåer. FN snakker om at en hel generasjon kan være tapt for samfunnet. Den polske ingeniøren Aldona Sowinska (t.v.) (26), spanske Miquel Paulo Goucalves (34) og portugisiske Hernandes Franca (44) snakker ikke norsk, og mener det vanskelig å få en jobb i Norge. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Køen utenfor strekker seg bak lysstolpene nå, mennesker med sammenkrøllete plastposer står på rekke langs fortauet, langs de små trehusene, langs hekken ved Korskirken i Bergen. Få snakker norsk, det går i spansk, portugisisk, polsk, rumensk. To ganger i uka står de sånn, i kø for å fylle posene, få gratis mat.

Klokka slår ett og Kirkens Bymisjon åpner den grå steindøra, slipper dem inn fire og fire av gangen for å unngå kaos.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer