-PUPPENE ER OFTE FIKSET PÅ: - En fashionmodell viser klær, en glamourmodell viser kroppen. Også er vi gjerne lavere, med mer pupper, lår og rumpe. Puppene er forresten ofte fikset på, sa Aylar Lie (foran) til Dagbladet i forbindelse med denne fotoseansen. Fra venstre: Nan Kathrine Flaten, Angelique Mellouk, Anja Dalen, Helene Rask, Tine Narvestad og Triana Iglesias Foto: Linda Næsfeldt
-PUPPENE ER OFTE FIKSET PÅ: - En fashionmodell viser klær, en glamourmodell viser kroppen. Også er vi gjerne lavere, med mer pupper, lår og rumpe. Puppene er forresten ofte fikset på, sa Aylar Lie (foran) til Dagbladet i forbindelse med denne fotoseansen. Fra venstre: Nan Kathrine Flaten, Angelique Mellouk, Anja Dalen, Helene Rask, Tine Narvestad og Triana Iglesias Foto: Linda NæsfeldtVis mer

- Alle bør ha bryster som er proporsjonale

I 100 år har kvinner forstørret brystene. Nå gir forskere svaret på hvorfor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- JEG HAR TENKT på dette helt siden de andre jentene begynte å utvikle bryster og jeg ikke gjorde det, sier Emma.

- Først tenkte jeg at om jeg ventet ville de vokse, men det er fortsatt ingenting der. Jeg vil ikke ha store bryster, bare en normal B-cup, og jeg håper ingen legger merke til forandringen. Faktisk føles dette pinlig fordi folk kan komme til å tenke at jeg er forfengelig. Det er derfor jeg ikke vil at folk skal vite det.

Emma er en av 14 kvinner som har fortalt en gruppe forskere hvorfor hun vil få brystene forstørret med plastisk kirurgi.

Det er forskere ved Folkehelseinstituttet i samarbeid med NOVA, UIO og Colosseumklinikken som har undersøkt hvorfor kvinner betaler for å få brystene forstørret. Resultatene er nylig offentliggjort i artikkelen Motivational factors and psychological processes in cosmetic breast augmentation surgery i tidsskriftet Journal of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn