Valgkamp: For Thorvald Stoltenberg er det å delta i valgkamp noe av det viktigste og fineste i politikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Valgkamp: For Thorvald Stoltenberg er det å delta i valgkamp noe av det viktigste og fineste i politikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Alle bør stemme: I år bør vi gjøre det for å begrense ulikhetene i samfunnet

Ulikheter mellom mennesker er et farlig virus.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Å delta i valgkamp er for meg noe av det viktigste og fineste i politikken: Du får prøvd standpunktene og holdningene dine, og du kommer i kontakt med langt flere mennesker enn til daglig. Begge deler inspirerer meg.

Min første valgkamp var før kommunevalget i 1963. Jeg var politisk sekretær for Halvard Lange og reiste land og strand rundt med ham og Alf Prøysen. Halvard snakket, Alf spilte og sang, og jeg hadde ungdoms­appell.

Jeg var fersk i politikken og må ha vært star-struck av Halvard og Alf, for jeg husker ikke lenger hvilken sak som var valgets viktigste. Målet var da som nå å sikre trofaste velgere, og erobre nye stemmer.

Selv om mye av valgkampen er flyttet over til inter­nett og sosiale medier, er min rolle fortsatt å være ute blant folk, på arbeidsplasser og andre steder. Det kan godt hende at det er jeg som blir rarere og rarere jo eldre jeg blir, men jeg er overbevist om at det fortsatt er viktig for folk å møte politikere ansikt til ansikt: Snakke sammen, stille spørsmål, diskutere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn