Går det and? Salat av bacon og andehjerter kan smelte nesten hvem som helst. Foto: Mette Randem.
Går det and? Salat av bacon og andehjerter kan smelte nesten hvem som helst. Foto: Mette Randem.Vis mer

Alle hjerter gleder seg

Veien til min mage går gjennom et hjerte.

- Hjerte? Hjerte?! Du kan ikke si det til barna! Du kan ikke si til barna at det er andehjerter.

Bekymringen var så ektefødt som en bare en mors hysteri kan være. Det var en sommerlig dag på Youngstorget, og jeg lagde mat for de mange frammøtte på et arrangement for å vise fram alt Telemark har å by på. Det var stor stemning. Hele torget var dekket av plen. Et esel skrøt høylytt av sine bragder. Det krydde av fylkets kunsthåndverkere og matprodusenter. Men ikke nok med det: Gaute fra Farmen var der, en fyr fra Idol sang en sang eller to, og en vitenskapstryllekunstner demonstrerte pyroteknikk.

Nå var altså all denne idyllen brutt. Av et stekt hjerte. Jeg hadde fått helt frie tøyler i valg av maten jeg skulle lage. Og ettersom jeg hadde hørt at andefolka fra Holte gård i Drangedal var i nærheten, hadde jeg valgt å lage en rett med andehjerter. Helt enkelt, noe som var nødvendig av hensyn til kjøkkenfasilitetene, eller mangel på sådanne, og helt og absolutt nydelig, hvis jeg får si det selv.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn