LOOK TO NORWAY: Kronprinsesse Märtha i Washington sammen med president Franklin D. Roosevelt under presidentens tale "Look to Norway". Kona Eleanor skimtes bak til høyre. Talen var en hyllest til den norske sjømann og lille Norge. Tidligere hadde han hyllet den norske motstandsbevegelsen. Inspirasjonen kom fra vennskapet med det norske kronprinsparet. 
Foto: Slottets bibliotek
LOOK TO NORWAY: Kronprinsesse Märtha i Washington sammen med president Franklin D. Roosevelt under presidentens tale "Look to Norway". Kona Eleanor skimtes bak til høyre. Talen var en hyllest til den norske sjømann og lille Norge. Tidligere hadde han hyllet den norske motstandsbevegelsen. Inspirasjonen kom fra vennskapet med det norske kronprinsparet. Foto: Slottets bibliotekVis mer

- Alle så hvor oppspilt presidenten ble av hennes selskap

Ny bok påstår kronprinsesse Märtha hadde et forhold til den amerikanske presidenten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

AMERIKAS PRESIDENT Franklin D. Roosevelt, FDR,  blir av historikere omtalt som 1900-tallets største, amerikanske president. Kanskje er han også tidenes største, han rager på topp-tre-lista, sammen med Lincoln og Washington.

Det er lett å la seg inspirere av FDR, som var lam fra livet og ned og avhengig av rullestol. Han ga aldri opp å stå oppreist, og klarte det med stor kreativitet, leggskinner, støttespillere, fjær i skoene og usynlige tau.

Hans lykke på damemarkedet er også velkjent. I den nye boka «Franklin and Eleanor: An Extraordinary Marriage» av Hazel Rowley kommer det fram at han hadde et svært nært forhold til Norges kronprinsesse Märtha.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn