Alle til laks

Hvem husker tida da laks fortsatt var festmat?

Helstøpt: Gjem bort soyasausen og filetkniven, skru på stekeovnen og finn fram folie!
Helstøpt: Gjem bort soyasausen og filetkniven, skru på stekeovnen og finn fram folie! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at europeere har spist laks så lenge det har vært folk i Europa. Før de begynte å dyrke jorda, før de hadde bygd sin første kano eller fått ordentlig schwung over pil og bue, kunne de ta turen til nærmeste elv og fange laksen der den sto og stanget under fossen.

Vi vet lite om hvordan de tilberedte den. Men en ganske sannsynlig hypotese er at de gjorde omtrent som indianerne i Nord-Amerika; pakket fisken inn i blader og bakte den i utkanten av bålet. Og så hadde de et festmåltid.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer