Alle til laks

Hvem husker tida da laks fortsatt var festmat?

Helstøpt: Gjem bort soyasausen og filetkniven, skru på stekeovnen og finn fram folie!
Helstøpt: Gjem bort soyasausen og filetkniven, skru på stekeovnen og finn fram folie! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at europeere har spist laks så lenge det har vært folk i Europa. Før de begynte å dyrke jorda, før de hadde bygd sin første kano eller fått ordentlig schwung over pil og bue, kunne de ta turen til nærmeste elv og fange laksen der den sto og stanget under fossen.

Vi vet lite om hvordan de tilberedte den. Men en ganske sannsynlig hypotese er at de gjorde omtrent som indianerne i Nord-Amerika; pakket fisken inn i blader og bakte den i utkanten av bålet. Og så hadde de et festmåltid.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer