Alle til laks

Hvem husker tida da laks fortsatt var festmat?

Helstøpt: Gjem bort soyasausen og filetkniven, skru på stekeovnen og finn fram folie!
Helstøpt: Gjem bort soyasausen og filetkniven, skru på stekeovnen og finn fram folie! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at europeere har spist laks så lenge det har vært folk i Europa. Før de begynte å dyrke jorda, før de hadde bygd sin første kano eller fått ordentlig schwung over pil og bue, kunne de ta turen til nærmeste elv og fange laksen der den sto og stanget under fossen.

Vi vet lite om hvordan de tilberedte den. Men en ganske sannsynlig hypotese er at de gjorde omtrent som indianerne i Nord-Amerika; pakket fisken inn i blader og bakte den i utkanten av bålet. Og så hadde de et festmåltid.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer