- Alle verdens grenser bør åpnes

Innvandring skaper vekst for alle, sier kritikerrost økonom på besøk i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«VI BLIR OVERSVØMMET av falske asylsøkere og infiltrert av terrorister, jobbene våre blir stjålet, velferdssystemet vårt misbrukes, vår måte å leve på blir ødelagt - eller det blir vi ihvertfall fortalt.»

Slik introduserer vaskeseddelen den kritikerroste boken «Immigrants. Your country needs them» av økonomen, forfatteren og journalisten Phillippe Legrain.

Han mener de innledende påstandene er fundamentalt uriktige, og tilbakeviser dem én for én med eksempler, fakta, forskning, sosioøkonomisk analyse og moralske argumenter.

Utgivelsen har blitt nominert til årets business-bok av Financial Times.

TORSDAG BESØKTE Legrain Oslo og holdt foredrag for en lydhør forsamling på kafe Christiania i sentrum. Arrangør var høyresidens tenketank Civita.

- I en tid hvor kulturkonflikter preger debatten om innvandring er det forfriskende med Legrains grunnleggende liberale, humanistiske og økonomisk rasjonelle argumentasjon for åpne grenser, skriver Civitas nestleder Dag Ekelberg om forfatteren.

- VI LEVER I EN TID hvor penger kan flyte fritt, men ikke mennesker. Internasjonal handel står for 25 prosent av verdensøkonomien, mens immigranter er bare 3 prosent av verdens befolkning, sa Legrain i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer