Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Alt for barna

Lurer du på hvorfor ungene dine ikke respekterer deg?

Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: [email protected] Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har nettopp deltatt på et arrangement der mange familieterapeuter, hjerneforskere, kultursosiologer, skolepersonell og mediefolk deltok. Det var interessant å høre om hvilke problemer deltakerne var opptatt av, og ikke minst hvilke temaer man valgte å problematisere.

Det er jo dessverre det mediene gjør; de tematiserer og fokuserer på fenomener i håp om at riktig problemanalyse vil føre til løsninger. Om temaet er ungdom og alkohol, ungdom og narkotika, ungdom og gambling , spiseforstyrrelser, cutting, skoletapere, overvektige barn, ungdom med selvmordstanker og alvorlige psykiske lidelser eller liknende, er uansett ekspertenes (og dermed medienes) forståelse av verden slik:

Hvis man kan definere noe som et problem , må det også finnes en løsning - eller enda bedre, forebygging!

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?