«Alt går raskere, bare ikke toget. Takk og lov for det»

Treghetens velsignelse.

LANGSOMHET: Mens næringsliv og politikere vil at alt skal gå raskere, av hensyn til brutto nasjonalprodukt (BNP) og den uendelig skremmende tiden etter oljen, så søker en stor andel av befolkningen seg til det langsomme, skriver artikkelforfatteren. Foto: HANS ARNE VEDLOG
LANGSOMHET: Mens næringsliv og politikere vil at alt skal gå raskere, av hensyn til brutto nasjonalprodukt (BNP) og den uendelig skremmende tiden etter oljen, så søker en stor andel av befolkningen seg til det langsomme, skriver artikkelforfatteren. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det regner i Hallingdalen. Det striregner.

Vinduene vaskes rene der toget beveger seg fremover i snaut 70 kilometer i timen. Jeg drikker halvgod kaffe, og spiser Vestlandslefse. Toget gikk fra Oslo Sentralstasjon klokka 8.25 og nå er den snart 12, men i det Ustaoset stasjon blir synlig, bryter sola gjennom. Den flerrer opp den grå blytunge himmelen, regnet forstummer og Hallingskarvet ligger badet i det skarpe høstlyset.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer