VÅGESTYKKE: Mange har spurt Shabana Rehman Gaarder om å få lage en dokumentar om henne. Og fått nei. - Denne filmen kunne ikke blitt laget av noen andre enn Martin. Han har stått på den andre siden av kamera og involvert seg med alle følelsene sine, og den likeverdigheten og tilliten er avgjørende. Jeg hadde ikke turt å vise alle sidene, all den sårbarheten, til noen som ikke sto meg så nær, sier standupkomikeren.Foto: SIGURD FANDANGO
VÅGESTYKKE: Mange har spurt Shabana Rehman Gaarder om å få lage en dokumentar om henne. Og fått nei. - Denne filmen kunne ikke blitt laget av noen andre enn Martin. Han har stått på den andre siden av kamera og involvert seg med alle følelsene sine, og den likeverdigheten og tilliten er avgjørende. Jeg hadde ikke turt å vise alle sidene, all den sårbarheten, til noen som ikke sto meg så nær, sier standupkomikeren.Foto: SIGURD FANDANGOVis mer

Alt om min kone

Det kan være utfordrende nok å være gift med Shabana Rehman. Martin Gaarder (44) har i tillegg laget dokumentarfilm om kona si.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Å lage en sånn film som dette er litt som å være krigsfotograf: Du må dra langt av gårde for å finne storyen din, og du må alltid være klar til å skyte, fordi ting skjer når du minst venter det. Du trenger kanskje ikke skuddsikker vest, men du trenger hjelm av og til.

Martin Gaarder (44) smiler og kikker på kona si som sitter i sofaen i den lille stua i Brooklyn. Shabana Rehman fniser tilbake. Ekteparet holder seg stort sett for seg selv her ute. De har sin egen døgnrytme, og når vi foreslo å komme klokken ti om morgenen, tenker Shabana i sitt stille sinn at «det er jo da vi går og legger oss igjen». Det er juni, det er 2009, og Martin Gaarder har snart brukt et år av livet sitt på å filme kona si.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn