Alt på pinne

Etter å ha gasset seg med norsk julemat i ukevis er kinesisk raffineri en velkommen avveksling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bra vi har bestilt bord, sier Robinson idet vi går inn på Dinner, det kinesiske spisestedet som har sine lokaler i Stortingsgata, rett overfor statuene av Ibsen og Bjørnson foran Nationaltheatret.

- Ikke bare er det bra, men nødvendig, sier Fredag når hovmesteren geleider oss gjennom det fullsatte lokalet i første etasje, ned en trapp og til kjellerbaren. Folk sitter ved alle bord, uten å forstyrre hverandre. Her er ingen glorete kinapynt, men elegante henvisninger til moderlandet i form av svart-hvitt-bilder, skrifttegn og en og annen figur. En av de berømte soldatene fra det store gravfunnet i Xian holder øye med oss der vi studerer menyen.

Dinners spesialitet er szechuanretter, men flere av tilbudene er også hentet fra kantonesisk kjøkken. Som vanlig på kinesiske restauranter fins et stort utvalg av retter i alle prisklasser. Dessuten et sjeldent rikt utvalg av røde og hvite viner til priser fra rundt 400 til 4000 kroner flaska. Like greit å la restauranten foreta valget for oss, og vi bestiller begge en av de tre faste menyene (Meny II), som består av tre forretter, en mellomrett, hovedrett og dessert. Vi velger hver vår hovedrett, den ene en «Havets delikatesse i Xo saus», en halv hummer, kamskjell, scampi, breiflabb, shii-take-sopp og grønnsaker. Den andre en «Gong cio ao jo si», finstrimlet, tørrstekt ytrefilet av okse, servert med grønnsaksjulienne, grønn asparges og en vineddiksaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer