Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Amal Aden: - Jeg har levd med trusler og hets i mange år, men det har aldri vært like ille som denne høsten

Amal Aden (33) lar seg ikke skremme av norske nettroll og rasende somaliere. 

EN MENNESKERETT: - Hvordan skal jeg forklare de som mener jeg bør dø på grunn av min legning, at det å elske er en menneskerett?, spør Amal Aden. Foto: LARS EIVIND BONES
EN MENNESKERETT: - Hvordan skal jeg forklare de som mener jeg bør dø på grunn av min legning, at det å elske er en menneskerett?, spør Amal Aden. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Hun skrudde av mobilen da det lå 322 meldinger på svareren. Hatmeldinger om at hun burde skytes, steines, brennes og gruppevoldtas.

- Jeg har levd med trusler og hets i mange år, men det har aldri vært like ille som denne høsten. Ikke en gang da jeg sto fram som lesbisk.

- Hva skjedde denne gangen?

- Jeg skrev en kronikk hvor jeg tok opp noe av det mest unevnelige og «hellige» i det norsksomaliske miljøet. Trygdemisbruk.

Amal Aden synker tungt på plass i skinnsofaen hjemme i rekkehuset utenfor Hønefoss. Flatskjermen er innstilt på en nyhetskanal, innslagene flimrer lydløst forbi. Den norsksomaliske forfatteren, skribenten og aktivisten farter for tida land og strand rundt med foredrag om likestilling, ytringsfrihet og integrering, mange av dem holder hun for elever på ungdomsskoler og videregående skoler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?