MYE GODT: - Amerikanerne følger det gamle munnhellet om at «for mye av det gode er helt vidunderlig», skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
MYE GODT: - Amerikanerne følger det gamle munnhellet om at «for mye av det gode er helt vidunderlig», skriver Andreas Viestad. Foto: Mette RandemVis mer

Amerikanerne elsker det. Her gir Viestad deg oppskriften

Slik lager du pannekake med lønnesirup, og dessert med iskrem med lønnesirup, nøtter og bacon.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På høsten kommer turister fra hele USA – og noen fra andre deler av verden – hit til denne utkanten av trygge og litt kjedelige Massachusetts for å se det spektakulære fargespillet når bladene skifter farge.

Nå er trærne golde og gråbrune, bakken er gråbrun og tørr og det blåser en gråbrun, gold og tørr vind som skjærer gjennom marg og bein og etterlater seg et tynt støvlag overalt. Det er så kjipt som en vårdag kan være, akkurat i den iskalde, håpløse tida før det begynner å spire.

Men det lukter godt! Det lukter søtt av lønn. For mens det fortsatt ikke er mulig å se våren på trærne rundt oss, foregår det en voldsom oppvåkning inne i trestammene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn