IN NATURA: Sild i all enkelhet - med varme poteter, rødbeter, kapers, sennep, revet pepperrot og rugbrød. Får du tak i god spekesild, er det lite du trenger å gjøre.
IN NATURA: Sild i all enkelhet - med varme poteter, rødbeter, kapers, sennep, revet pepperrot og rugbrød. Får du tak i god spekesild, er det lite du trenger å gjøre.Vis mer

Åndelig føde

Ekte intellektuelle spiser i stim.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| JEG MISTENKER KOKKEN Tore Namstad for å ha vært ute etter å gjøre et poeng da han satt den herlig klingende retten «Sild og potet» på menyen på Kafe Oslo.

Namstad har nemlig ofte et polemisk-pedagogisk poeng med maten sin. I flere tiår har han vært en iherdig forkjemper for ujålete mat, noe som ofte har vært litt av en Sisyfosoppgave all den tid han også er en av Oslos mest ettertraktede kokker og støtt og stadig har endt opp bak grytene på alt annet enn ujålete steder.

En gang var han å finne midt blant Frogners gylne kredittkort og lyseblå skjorter, en annen gang serverte han sitt evangelium på et nesten-slott på Madserud.

På Kafe Oslo, som ligger på Litteraturhuset, ut mot slottsparken, er heller ikke publikummet «vanlige folk», og i hvert fall ikke ujålete. De er åndsmennesker. Hvis du treffer noen der som ikke har lest Knausgård, er det fordi de selv er utlevert i boka («Åh, Vagant-tiden!»), eller fordi de har vært for bissi med å debattere bøkene hans i media til faktisk å lese dem.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn